hiukset1Te siellä ruudun toisella puolella saatatte olla fiksumpia kuin minä, mutta mikäli ette, niin tässä olisi nyt sitten ihan noin niin kuin muistinvirkistykseksi pari juttua. Lähinnä siis muistutuksena jokaiselle lättätukalle, joka tuskailee sileiden haiveniensa kanssa. Niin kuin minä ennen visiittiä Hiusmuotoilua Tunteella -kampaamoon.

hiukset3Muistutuksena siis teille ja etenkin itselleni: oman hiusvärin kasvattaminen on huono idea. Ai miksi? No ainakin näistä syistä:

  1. Se on sitten kuitenkin aika tylsän värinen ja saa helposti näyttämään ihonkin vähän harmaalta.
  2. Värjääminen tuo hiuksiin rakennetta. Tukka pysyy selvästi tuuheampana ja paremmin kuosissa, kun se on värjätty. Eikä myöskään näytä yhtä nopeasti likaiselta.

Sitä voisi tietenkin kuvitella, että kun tällaisen jutun kerran oppii, sen muistaa aina. Ja kyllähän minäkin periaatteessa tiesin, että värjääminen tekee ihmeitä lättänälle, piikkusuoralla ja ylisileälle huslaadulla. Silti ehdin ainakin parin kuukauden ajan ihmetellä, kun a. hiukset ovat koko ajan päätä myöten b. koko ajan likaiset. Vähän väliä oli pakko pestä, tupeerata, föönata ja suihkia hiuspuuteria. Lyhyitä hiuksia kun ei saa edes ponnarille piiloon.

hiukset4Kas kummaa, kun värjäysoperaation jälkeen ei ole enää ollut juuri minkäänlaisia ongelmia hiustenlaiton suhteen. Nyt on kuulkaas tuuheaa, kuohkeaa ja vaikka mitä. Pesuvälikin harventui kerta heitolla.

Mitä taas tulee tuuheuttaviin muotoilutuotteisiin, voin lämmöllä suositella ainakin Sebastianin Volupt Spraytä ja Paul Mitchellin Super Strong Liquid Treatmentiä. Myös kuivashampoot ja hiuspuuterit tekevät ihmeitä sileille hiuksille!

*Yhteistyössä Hiusmuotoilua Tunteella -kampaamo, joka tarjoaa blogin lukijoille helmikuun ajan 10% alennuksen leikkauksista ja värjäyksistä!

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

4 thoughts on “ Muistutuksena jokaiselle lättätukalle ”

  1. Tämä olikin kiinnostava teksti, sillä itsellä juurikin meneillään operaatio oman värin kasvatus ja aika lättänä tukka tosiaan on. Jotenkin tuntuu vaan niin absurdilta, että jonkin keinotekoisen aineen hiuksiin laittaminen saisi ne voimaan paremmin. :D Pohdin myös että saattaako hiuksilla tulla ensin jotain vieroitusoireita värittömyydestä, mikä saa ne reagoimaan oudosti. Samoin kuin olen lukenut, että vaihtaa luonnonkosmetiikkaan, niin alkuun iho saattaa jopa alkuun hylkiä sitä, kun ei ole tottunut. Hmm, kiinnostavia juttuja. Sorrun kuitenkin aika pian varmaan ottamaan ainakin raitoja. :)

    1. No kyllähän se vähän hassua on! Toisaalta oma hius sellaisenaan on vähän liiankin terve ja hyväkuntoinen, eli kun värjäys (tai esim. permanentti) vähän rikkovat sitä, lopputulos on hiukan parempi. Ainakin jos tukka on tosi sileä & lättänä. Vieroitusoireet kuulostavat vähän hassuilta, ehkä enemmän kyse on omasta tottumuksesta? Onneksi on kuitenkin kasapäin hyviä muotoilutuotteita, joilla hiuksiin saa vähän kuohkeutta! :)

  2. Mulla on vähän samoja ongelmia, nyt kun oon vaan hiukan raidoittanut tukkaa viimeiset pari vuotta. Mutta toisaalta tukka on taas älyttömästi paremmassa kunnossa, vaikka se hallittavuus onkin välillä vaikeaa. Mun tapauksessa täytyy siis vaan tyytyä toiseen :D

    1. Heh, se on kyllä totta, että hiukset pysyy paremmassa kunnossa ilman värjäystä. Mulla tosin jopa vähän liian hyvässä kunnossa, koska oli niin sileetä ja suoraa ja lättänää. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *