Vielä ennen yhteenmuuttoa kuvittelin, että minä ja mieheni kumpikin pidämme ruoanlaitosta samalla tavalla. Reilu kuukausi yhdessä asumista on kuitenkin osoittanut, että ruoanlaittomieltymyksissämme on aikamoisia eroja. Hän tykkää kokata liharuokia ja patoja, nähdä vaivaa ja aikaa eli siis näpertää, pilkkoa, suikaloida, viipaloida ja leikata. Minä sen sijaan tykkään kokata kasvis- ja kulhoruokia sekä aamupaloja – kaikkea nopeasti valmistuvaa.

Tässä yksi viime aikojen suosikeistani.

Turkkilaiset gilbir-aamiaismunat.

Eli siis uppomunia, jogurttia, yrttiöljyä ja sulatettua savupaprikavoita. Kuulostaa kummalliselta, mutta on kaikessa outoudessaan aivan ihanaa. Etenkin, jos soosia lusikoi tuoreen leivän päälle.

Vielä kun aterian höystää tummapaahtoisella kahvilla ja vihermehulle, niin kyllä kelpaa. Tai ainakin tämä on vahva kilpailija niille iänikuisille avokadotoasteille, joita meidän kodissamme syödään vähän turhan usein.

Muita suosikki(viikonloppu)aamupaloja tämän ja avokadotoastin lisäksi ovat ainakin kookoskaurapuuro, espanjalaiset tostadat tuoretomaattisoseella ja shakshuka (joka maistuu aamun lisäksi myös brunssilla, lounaalla ja illallisella). Entäs sun?

Turkkilaisten aamiaismunien resepti bongattu täältä.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *