Päivä Tukholmassa
Perjantai-illalla lähdettiin laivalla Tukholmaan ja tänään aamulla saavuttiin Turun satamaan mukana joitakin ostoksia sekä tummat rinkulat silmien ympärillä – myrskyävä sää tuotti hiukan nukkumisongelmia merenkäyntiin tottumattomille. Onneksi pitkä päivä kaupungilla kierrellen oli väsyttänyt sen verran hyvin, että unta tuli aallokosta huolimatta.

Harvoin lähden reissuun vailla suunnitelmia, mutta tällä kertaa tarkoitus oli vain haahuilla spontaanisti vanhassa kaupungissa ja keskustassa sen verran kuin yhden päivän aikana ylipäätään ehtii. Ihan takki auki reissuun ei lähdetty, sillä eihän ruokapaikkoja voi olla vähän tutkailematta etukäteen! Aamupala- ja lounaspaikan lisäksi muita suunnitelmia ei kuitenkaan reissua varten ollut.

1. Aamupala Bromsissa Östermalmilla.
Tämän suunnitteleminen etukäteen oli kaikkein oleellisinta, sillä vaikka aamupalan nauttiminen ulkona onkin kovin trendikästä, iso osa kahviloista tuntuu aukeavan vasta 10-11 aikaan. Turusta lähtevät laivat saapuvat satamaan kuitenkin jo siinä seitsemän aikoihin eli ihan kolmea tuntia ei tekisi mieli odotella ennenkuin saa täytetty mahaan. Onneks Broms kuitenkin aukeaa joka päivä jo seitsemältä! Ei muuta siis kuin matkalaukut selkään ja metrolla Slussenista Östermalmiin. Ja voi miten ihana aamupala olikaan! Buffet-pöydässä majaili meheviä leipiä päällisineen, hedelmiä, itse tehtyä mysliä ja tuorepuristettua mehua. Laita kahvilan nimi mieleen, jos olet menossa päivä Tukhomassa -risteilyllä!

2. Haahuilua Gamla stanissa.
Unisessa vanhassa kaupungissa oli kiehtovaa kävellä aamulla, kun osa vielä nukkui ja kadut tuntuivat hiljaisilta. Kylmä ilma ajoi meidät kuitenkin nopeasti sisätiloihin.

3. Lämmittelyä kahvikupposten äärellä.
Talvi on talvi Tukholmassakin ja vaikka aamu saattaa sarastaa kauniin kirkkaana, lumisade saattaa yllättää sakeana. Onneksi kahvi lämmittää ja kahvila suojaa pyryltä!

4. Tärkeitä kysymyksiä Meatballs for the Peoplen ovella.
Jos omistaisin ravintolan, hassujen mietelauseiden keksiminen ulkostandiin olisi varmasti kaikkein vaikeinta.

5. Keimailua haahuilun lomassa .
Meillä oli myös selfie-keppi mukana. Mitä sitä turhaan peittelemään turistiuttaan.

6. Illallinen Nytårget Urban Delissä.
Kun nälkä iski, suunnattiin Södermalmiin. Ravintolan ovella tilanne näytti pahalta, sillä paikka oli tupaten täynnä väkeä. Onneksi meidän neljän hengen seurua saatiin mahdutettua mukaan, sillä ruoka ja fiilis Urban Delissä oli aivan ihana! Etenkin kuvassa näkyvä tomaattisalaatti oli yhtä parhaita koskaan saamistani, tai sitten olin vain hyvin nälkäinen. Ravintolan yhteydessä oleva luomu-eko-erikoisputiikki oli myös aivan liian söpö ja kotiin olisi tehnyt mieli ostaa kaikkea herkullisen näköisistä kahveista näkkileipään ja lakritsiin.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *