Ikkuna Pietarissa 1Kysyn häneltä, mikä Pietarissa on parasta. Hän naurahtaa ja minä arvaan vastauksen ennen kuin hän ehtii sitä sanoa.

Vasilievsky.

Saari, jonka Pietari Suuri tarkoitti alunperin kaupungin keskustaksi, yhtä komeaksi kuin Venetsia.

Ehkä tässä jotakin Venetsian kaltaista onkin, kanaalit vain ovat muuttuneet lähes viivasuoriksi kaduiksi ja niiden keskellä kulmikkaat, punavalkoiset raitiovaunut köröttelevät edestakaisin satunnaisiin aikoihin.

Vasilievsky saari PietariI love you restaurant Vasilievsky PietariAluksi en vain oikein tajua. Odotan saarelta jotakin ihmeellistä, erilaista, maata mullistavaa. Edes pienen pieniä sydämentykytyksiä tai pilkettä silmäkulmassa.

Sitten hukun hetkeksi keskustan puoleisen Pietarin hälyyn ja alan ymmärtää.

Kaupustelija PietarissaPaikallisia PietarissaVasilievsky on pehmeämpi, pienempi ja rauhallisempi. Pietari, mutta pienemmässä koossa. Kaistoja on autotiessä vain neljä, katuja sen verran, että niiden nimet pystyy muistamaan, metroasemiakin kaksi ja silti saaren kävelykatu on isompi kuin monen muun kaupungin. Ja vaikka Vasilievsky on kooltaan vain murto-osan koko Pietarista, sieltä löytyy kaikki tarvittava: koulut, työpaikat, kaupat, ravintolat sekä vehreät puistot.

Voisin kuvitella, että juuri täällä minäkin haluaisin asua, jos Pietari olisi kotikaupunkini.

Kitaransoittoa PietarissaLöytyypä täältä myös se georgialainen ravintola, jossa paikallisoppaamme Sergei ja hänen vaimonsa kaikkein mieluiten illallistavat. Sakartveloa sekä paikan hatsapuria ja käsivarren mittaisia saslikeja voi suositella lämmöllä.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

1 thought on “ Pietari paikallisen silmin – Vasilievsky ”

  1. Pietari on kaunis kaunki. Paljon aktiivisiä siellä ja kiltti ihmisiä, se nayttää hauskalta jos olet frendin kanssa siellä. Hieno blogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *