Olin JAS Kamerakaupan ja Canonin järjestämällä valokuvauskurssilla jo aikoja sitten, mutta vasta nyt sain koottua kouluttaja Tiina Puputin vinkkejä yhdeksi postaukseksi.

Opin paljon ja innostuin haastamaan itseni pois tutuista maneereistani. Ihan kuin olisin rakastunut valokuvaamiseen taas aivan uudestaan ja eri tavalla, vaikka aika rakastunut olin jo aiemminkin. Taisin olla nimittäin vähän jämähtänyt omiin kuvaustapoihini, kun taas kurssin jälkeen olen katsellut asioita uusin silmin.

minimalisti 2Mitä opin? Juuri sellaisia asioita, joita bloggaaja osaa arvostaa: vinkkejä henkilö- ja tuotekuvaukseen, poseeraamiseen sekä valon käyttöön. Kurssin jälkeen olen koittanut kiinnittää huomioni kuvatessa ja kameran edessä olessa uusiin seikkoihin.

minimalisti 3Kamerana takana ollessani olen tarkkana taustan suhteen. Siinä pitää olla syvyyttä sekä kulma, jos vain mahdollista. Ihan erityisesti kiinnitän huomioni nykyään kuvattavan pään alueeseen ja siihen, että tausta olisi niiltä osin mahdollisimman rauhallinen ja toisi kuvattavan kauniisti esiin.

Asettelen kuvattavan niin, että valo – mistä ikinä se tuleekaan – lankeaa kasvoille mahdollisimman kauniisti.

minimalisti 4 minimalisti 5Kameran edessä oleminen onkin paljon vaikeampaa. Kurssin jälkeen olen kuitenkin koittanut ryhdistäytyä ainakin muutamien seikkojen suhteen. Käännän kasvot kohti valoa ja pyrin tuomaan vartaloon kiertoa. Erityisesti koitan oppia kääntämään käteni kauniimmin eli koukistamaan kyynärpäätä ja rannetta.

minimalisti 6 minimalisti 8Takki – Cos
Laukku – Selected Femme
Huivi – Balmuir
Kengät – Bianco

Lisäksi otin kurssin innoittamana taas pitkästä aikaa Lightroomin käyttöön. Olin unohtanut, kuinka kuinka ihana sen avulla on muokata kuvia. Bridgen Camera Raw on ollut varsin kelpo korvike pitkään ja tekeekin lähes kaiken saman kuin Lightroom, mutta jokin tuossa jälkimmäisessä on, että sen kanssa kuvista tulee kovin kauniita.

Joskus unelmoin olevani ammattivalokuvaaja. Ja sitten tajuan olevani niin innoissani markkinoinnista ja viestinnästä, etten tiedä, suostuisinko vaihtamaan näistä ainakaan kokonaan pois. Onneksi valokuvata voi myös harrastusmielessä.

Tämän postauksen kuvat otti Siiri

*Kurssi toteutettu yhteistyönä JAS Kamerakaupan ja Canonin kanssa.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *