reetta-v-pellonreunalla-parkatakissaYhtenä päivänä haluan töiden jälkeen lähteä joogaan ja lähdenkin. Levitän tummansinisen maton infrapunalla lämmitetyn salin lattialle ja istun risti-istuntaan odottamaan. Sitten vääntäydyn tunnin verran hengityksen rytmittämänä toinen toistaan oudompiin asentoihin ja tunnin jälkeen tunnen kaiken huolen ja ärtymisen sulaneen pois.

Seuraavana päivä haluan töiden jälkeen vain käpertyä sohvalle viltin alle katsomaan Gilmoren tyttöjä, eikä edes hävetä myöntää, että rakastan tätä sarjaa, vaikka se aika hömppä onkin.

Ja sitten joinakin päivinä rakastan katsoa outoja ranskalaisia elokuva – juuri niitä, joita suurin osa pitää liian taiteellisina, ettei haluaisi ikinä maksaa niistä. Minä taas unohdun elokuvateatterin punaiseen samettipenkkiin ja valkokankaalle heijastuvaan tarinaan, joka on samalla outo ja ikävä, mutta silti kovin samaistuttava.

En oikeastaan tykkää käydä salilla ja inhoan joukkuelajeja. Nykyään kehtaan jo myöntää sen, monta vuotta on kuitenkin mennyt totuutta kaunistellen.

Illalla luen Tikliä ja sen viimeisillä sivuilla lukee, että:

”Emme voi valita, mitä haluamme ja mitä emme halua, ja se on kova ja ankea totuus.”

Mutta minusta se tuntuu kaikkea muuta kuin kovalta ja ankealta. Se saa minut huokaisemaan helpotuksesta ja haluamaan luopua kaikista kuorista, muureista ja kilvistä, jotka suojaavat muita näkemästä minua sellaisena kuin olen.

Ajattelin pitkään, että voin valita, millainen olen. Että niin kuuluukin tehdä. Enää en halua valita, vaan olla vain sellainen kuin olen. En vieläkään pidä läheskään kaikista puolistani, mutta alan hyväksyä, että tällainen olen ja se riittää.

Luovun suojamuureistani ja huomaan, etteivät kaikki ystävät ja läheiset karkaa kauas läheltäni, vaan hekin pitävät minusta tällaisena kuin olen – silloinkin, kun puhun liikaa tai siivoan pakkomielteisesti, innostuvan ayurvedasta ja kulhoruoista tai paasaan meditoinnin hyvistä puolista.

Ja se on aika ihanaa. Että voi olla juuri sellainen kuin on.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.