Ajatuksia

Mitä jos lukisit vaihtelun vuoksi elokuvakäsikirjoituksia

Postauksen pointti: kiinnostaisiko lukea Oscar-elokuvien käsikirjoituksia? Niin minuakin. Täältä ne voi ladata luettavaksi.

Ala-asteaikoina kävin kirjastossa kerran viikossa. Vaeltelin hyllyjen välissä valitsemassa kirjoja, kunnes kannoin tiskille vähintään neljä opusta, jotka virkailija piippasi manuaalisesti. Sitten pakkasin ne reppuuni ja pyöräilin kotiin. Viikon päästä tein saman uudestaan.

Nykyään luen vähemmän, mutta silti aika paljon. Romaanien lisäksi blogikirjoituksia, e-kirjoja, oppaita, somepäivityksiä, työhön liittyvää tietokirjallisuutta, runoja, kaikenlaista.

Näytelmistä en ole kuitenkaan koskaan innostunut. Mutta kun sain tietää, että Oscar-ehdokkuudella palkitut elokuvakäsikirjoitukset ovat luettavissa, kiinnostuin.

lukulistalla-elokuvakäsikirjoitus-jos-toinenkinJos lukisin näytelmiä – tai siis elokuvakäsikirjoituksia – miksen sitten niitä, jota ovat ansainneet ehdokkuuden? Niinpä. Latasin siis koneelleni Moonlightin, Manchester by the Sean, Arrivalin, Hidden Figuresin ja La La Landin käsikirjoitukset.

Nyt odotan vain, että tällä hetkellä kesken oleva kirja loppuu ja pääsen aloittamaan jonkin noista.

Haluan uppoutua uudestaan Moonlightin tunnelmaan, La La Landin kohtauksiin ja Manchester by the Sean tarinaan. Ja samalla paikata Oscar-gaalan jälkeisen tyhjyyden, joka iskee joka vuosi.

Jos sinäkin etsit uutta luettavaa tai podet Oscar-gaalan jälkeistä haikeutta, löydät käsikirjoitukset täältä.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tuomi
  09/03/2017 at 00:56

  Moonlight kuuluu ehdottomasti yksien parhaiten elokuvien joukkoon, joita olen koskaan nähnyt (muita ovat mm Tuulen viemää ja Schindlerin lista). Oli siis pakko ladata heti tuo käsikirjoitus koneelle, kiitos siis vinkistä <3

  • Reply
   Reetta V.
   09/03/2017 at 11:04

   Se on myös yksi mun suosikeista ja odotan jo, että pääsen lukemaan käsikirjoitusta. :) Kiva kuulla, että vinkkaus tuli hyvään saumaan!

  Leave a Reply