Aamuissa on taikaa. Siitä olen aika varma.

Niissä hetkissä, kun kaupunki vasta heräilee, kun vain muutamissa ikkunoissa pilkahtelee valo ja kaduilla on hiljaista. Kaikkialla viipyilevät vielä yön salaisuudet, vaikka samaan aikaan tuntee jo alkavan päivän.

Sisällä on hämärää. Ainut valonlähde on katulamppu ja sen seinille heijastamat raidat. Pimeys on aamuisin pehmeää, ei pelottavaa niin kuin iltaisin.

Slurp coffee kahvitilausKaikkein mieluiten menisin aikaisin nukkumaan ja heräisin viideltä. Toistaiseksi kello soi usein vasta puoli seitsemältä. Koitan kuitenkin ottaa aamuista kaiken irti, sillä ne lataavat tunnelman koko päivälle.

Haluan aamuistani siis mahdollisimman innostavia. Siksi käytän aikaani aamuisin näihin asioihin:

Kirjoitan – runoja, tajunnanvirtaa, suunnitelmia päivälle, blogipostauksia, mitä tahansa – sillä kirjoittaminen selkeyttää ajatuksia ja puhdistaa. Sanojen avulla voi purkaa kaiken sen, mikä mieltä painaa ja aloittaa päivän puhtaalta pöydältä. Tai sitten kirjoittamalla voi hetkeksi unohtua toiseen aikaan ja paikkaan.

Jos tahdon inspiroitua, luen jotakin. Fantasia ja satukirjat toimivat erityisen hyvin, tietokirjoja vältän aamuisin, elleivät ne ole erityisen innostavia.

Yritän meditoida mahdollisimman usein, sillä niinä päivinä, kun meditoin, olen tyynempi, itsevarmempi, joustavampi ja paremmin läsnä. Jos en meditoi, yritän joogata. Suosikkiaamujoogani vie vain 10 minuuttia, mutta tekee ihmeitä istumatyöläisen kropan.

Joinakin aamuina katson TED-talkeja, kun pesen hampaita, meikkaan tai keitän aamupuuroa. Toisina aamuina kuuntelen äänikirjaa tai pistän soimaan jotakin, mikä juuri sillä hetkellä puhuttelee eniten. Viime viikkoina aika usein se on the xx:n I see you -levy.

Ja sitten vielä se ainoa rutiini, jota en jätä väliin – paitsi silloin, kun kahvi tai maito on päässyt loppumaan.

Yhteinen kahvihetki ennen päivän kiireitä.

Me aloitimme tavan miehen kanssa jo aikoja sitten, kun vielä asuimme erillämme. Siitä asti se on pysynyt. Ja siitä asti se on ollut yksi suosikkihetkiäni joka päivä. Hetki hiljaisessa aamuhämärässä vain meille. Ja iso mukillinen kahvia, usein päivän ainoa minulle.

Koska se on minulle usein päivän ainoa kahvi, haluan, että se on erityisen hyvää.

Tällä hetkellä nautimme aamuisin blogiyhteistyön ansioista SLURPin kotiin kuljettamia kahveja, jotka ovat ihastuttaneet kerta toisensa jälkeen. Viimeisin niistä on ollut yksi parhaista maistamistani kahveista. Yhteistyö jatkuu vielä yhden kahvilähetyksen verran, mutta olemme miehen kanssa jo niin koukussa, että jatkamme tilausta aika varmasti sen jälkeen.

Mistä SLURPissa sitten on kyse? Kotimaisten pienpaahtimokahvien toimittamisesta suoraan postiluukusta kotiin. Joka kuukausi jotakin erilaista. Paahdon tummuuden, valmistusmenetelmän, jauhatuksen ja määrän saa itse valita. Meille tulee tällä hetkellä vuorotellen tummaa ja vaaleaa suodatinjauhatuksella. 200g kahden viikon välein.

Yhteistyössä SLURP

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *