reetta_vahanen_lähikuva_punainen_kynsilakka
Tähän aikaan viime vuonna huinin ympäri Pariisin katuja hämilläni elämästä ja tulevaisuudesta. Vuosi vaihtui kahden parhaan ystäväni kanssa oudossa yökerhossa jollakin Bastillen pienistä kujista. Se solahti ohi hujahtaen ja huomaamatta. Ajatukset olivat kotiin palaamisessa. En miettinyt lupauksia tulevalle vuodelle. Ehkä kuiskin jotain epämääräistä ystävilleni tanssilattialla musiikin yli. Tulevaisuus oli yhtäaikaa auki ja sekaisin.

Juuri nyt, 12 kuukautta noiden hetkien jälkeen, kaikki on aika eri tavalla. Se on tosin samaa, etten taaskaan vietä vuodenvaihdetta Suomessa, mutta kaikki muu on toisin. Olen töissä, ihan oikeissa töissä. Minulla on oma koti ja rutiineja. Vierellä seisoo maailman paras poikaystävä ja ympärillä on kasa rakkaita ystäviä. Perhe on lähellä. Juuri nyt on kovin helppo olla ja hengittää.

Vuosi sitten istuin hostellin lattialla mopsikuvioiset sukat jalassa ja pähkäilin, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja kuinka paljon ylimääräistä painoa matkalaukuissani oikein on. Takana oli reilut kolme kuukautta Ranskassa: uusia ystäviä, erilaisia ruokia ja herkullisia viinejä, kauniita kaupunkeja sekä mielen sopukoissa säilyviä hetkiä. Tulevista kuukausista en tiennyt vielä paljoakaan.

Jotenkin kummasti palaset ovat loksahdelleet paikalleen vuoden mittaan. Hoen etenkin vaikeina aikoina, että asioilla on tapana järjestyä, ja vaikka sitä on välillä itsekään vaikea uskoa, saattaa joutua huomaamaan, että niinhän se menikin. Kaikki jotenkin vain järjestyi.

Tänä vuonna kirjoitin ylös uudenvuodenlupauksia. En ollut ajatellut lupaavani mitään, mutta tiesin kyllä, minkälaisia asioita kaipaan lisää elämääni ja mille haluan varata aikaa ja resursseja. Lähes huomaamatta raapustin muistilapun täyteen lupauksia. Lupauksia itselle siitä, millainen seuraava vuosi tulee olemaan ja millä asioilla sen haluan täyttää.

Aion tehdä vuodesta 2015 juuri sellainen kuin haluan. Toteuttaa suunnitelmat ja haaveet määrätietoisesti sekä nauttia jokaikisestä hetkestä.

Lupaukset vuodelle 2015:
1. Joogaa enemmän
2. Osta vähemmän, mutta parempaa
3. Elvytä juoksuharrastus
4. Opettele säästämään
5. Matkustele. Paljon.
6. Lue niin paljon kuin pystyt

Mitä tulee itse uudenvuoden juhlintaan, vietän sen vaatimattomasti Kalmarin linnassa mukanani poikaystävä ja toinen niistä parhaista kavereistani, joka oli mukana myös vuosi sitten. Sen jälkeen ajattelin sekkailla vielä jokusen päivän Kööpenhaminassa. Palaan blogiin viimeistään loppiaisena. Ihanaa uutta vuotta!

Just wanting to wish you a happy new year! I’m spending new years eve at Kalmar Castle and after that I will be exploring Copenhagen for a few days.

I made a list new years resolutions for 2015 and here they are:
1. Do more yoga
2. Buy less but more special
3. Start running again
4. Learn to save money
5. Travel, a lot
6. Read as much as possible

What do you hope for the year 2015?

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *