Uusivuosi 2015
Olin valmistautunut järjestämään ikimuistoiset, kuohuviinintäyteiset juhlat vuodenvaihteen kunniaksi, kunnes viime syyskuussa Göteborgissa asuva ystäväni välitti sähköpostiini viestin, jossa kerrottiin mahdollisuudesta viettää uusivuosi Kalmarin linnassa renessanssihenkisen murhamysteerin parissa. Pasmathan siinä sekaisin menivät, joten heitettiin poikaystävän kanssa kolikkoa kahden vaihtoehdon väliltä, kun ei yksinkertaisesti osattu päättää. Ja linnaanhan siinä sitten päädyttiin.

Hyvä niin, sillä vaikka kuvittelen olevani aika haka tapahtumien järjestämisessä, en ehkä olisi yltänyt näiden juhlien tasolle.

Kalmarin linnaKalmarin linna Saavuimme uudenvuodenaattona Ruotsin itärannikolle Kalmariin matkustettuamme ensin sekä lentokoneella Kööpenhaminaan että junalla paikan päälle. Edellisenä yönä toinen meistä oli nukkunut ehkä tunnin, toinen kaksi. Majoituimme linnan vieressä sijaitsevaan Slottshotelletiin ja pyörähdimme pienen kaupungin keskustaan ja sorsia pelottelemaan ennen valmistautumista juhlia varten.

Ilta alkoi ilotulitusta ihaillen, minkä jälkeen siirryimme linnaan, jossa varsinaiset juhlat alkoivat. Meidän lähes satapäinen joukkiomme oli etukäteen jaettu ajan teemaan sopiviin ryhmiin. Omamme oli nimeltään the Brotherhood of Da Vinci – ryhmä aikaansa edellä olevia tieteilijöitä ja taiteilijoita. Meidän lisäksemme tähän kuului kolme norjalaista, joihin tutustuimme vasta paikan päällä.

IlotutulitusIlta koostui kuohuviinistä, puheista, juomalauluista, neljän ruokalajin illallisesta sekä tietysti sen murhamysteerin ratkomisesta. Loppuilta vietettiin linnan salissa vähän renessanssia tuoreempien kipaleiden tahtiin tanssien ja vuodenvaihteeksi rynnättiin pihalle todistamaan vielä toista ilotulitusta. Loppuillan vauhdikkuudesta kertoo jotain sekin, että pähkäilimme vielä kaksi päivää juhlien jälkeen, kuka loppujen lopuksi oli murhaaja.

Jos et ole koskaan osallistunut murhamysteeriin, suosittelen enemmän kuin lämmöllä. Saatat tehdä muutakin kuin istua pöydässä parhaan kaverisi kanssa viiniä maistellen ja jopa päätyä juttelemaan ihan uusien tuttavuuksian kanssa. Tai nauraa vatsalihakset kipeäksi. Tämä oli itselleni jo toinen murhamysteeri, sillä aiemmin syksyllä olin mukana 1920-luvun henkeen järjestetyssä tapahtumassa. Ja osallistuisin takuulla kolmannenkin kerran.

MurhamysteeriUuden vuoden juhlat Kalmarin linnassaSeuraavana aamuna kadoksissa olleen ystävän ja hänen kenkiensä (ai mikä Tuhkimo?) löydyttyä, hyppäsimme junaan ja jatkoimme juhlimisesta väsyneinä matkaamme Kööpenhaminaan.

Valitettavasti renesanssieleganssistani ei ole montaa kuvaa todistusaineistona, mutta poikaystäväni sanoi juhlien jälkeen, että näytin hyvin kauniilta. Kuvitelkaa siinä sitten.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *