Typografiatiistai 5 x fontti Hand Written FontsHei mä ajattelin aloittaa uuden postaussarjan! Koska satun olemaan aikamoinen typografiafiilistelijä, ja ajaudun välillä selailemaan kauniita fontteja huolestuttavan pitkiksi ajoiksi, päätin ottaa tavaksi jakaa joitakin myös teidän kanssa. Ensimmäisenä luvassa käsinkirjoitettuja fontteja, jotka juuri nyt miellyttävät omaa silmää. Vastaavia ja varmasti ainakin yhtä kauniita on olemassa loputtomasti, mutta juuri nyt nämä viisi puhuttelevat.

Tehdäänpä kuitenkin heti selväksi, että perusfonteissa ei ole kerta kaikkiaan mitään vikaa (paitsi ehkä Comic Sansissa ja parissa muussa), mutta tavallisista poikkeavilla kirjaimilla saa elävöitettyä niin työhakemusta, kutsukorttia kuin vaikkapa blogin banneria. Ja hei, onhan ne nyt aika kivoja.

Erikoisfontit ovat kaunista katseltavaa ja saattavat saada visuaalisen tyypin hullaantumaan, mutta kannattaa kuitenkin muistaa maltti. Liian monta erikoista fonttia yhdessä saavat aikaan sekavan tunnelman, eikä lopputulos välttämättä näytäkään enää ihan niin tyylikkäältä kuin alunperin oli tarkoitus. Erityisesti leipätekstin kanssa kannattaa unohtaa turha kikkailu. Tärkeintähän usein kuitenkin on, että katsoja lukee tekstin loppuun asti. Tämän postauksen fonteista en itse käyttäisi yhtäkään leipätekstissä, mutta otsikossa tai muussa lyhyessä pätkässä ehdottomasti.

Tässä siis 5 x käsinkirjoitettu fontti:

1. Halo Handletter

Kiemuroineen pehmeän tyttömäinen fontti, jota on helppo lukea. Jos olisin järkkäämässä tyttöjen iltaa tai vaikka pyjamabileitä, saattaisin käyttää tällaista fb-tapahtumassa tai kutsussa!

2. Dextera

Tämä fontti taisi olla yhtenä vaihtoehtona blogin banneriin, kun sitä viimeksi päivitin. Hävisi kuitenkin alempana olevalle Lyrics Movement -fontille, mutta enköhän tällekin vielä jotain käyttöä ennen pitkää keksi. Tykkää, että fontti näyttää siltä, kuin se ihan oikeasti olisi jonkun omaa käsinkirjoitusta. Sopivan huoleton omaan makuuni!

3. Freestyle Script

Freestyle Script on astetta kaupallisemman ja siloitellumman näköinen fontti aiempiin verrattuna. Tämä voisi toimia hyvin jopa mainostarkoituksissa ja näyttäisi kauniilta myös valokuvissa.

4. Lyrics Movement

Ei varmaan yllätä, kun kurkkaa blogin bannerikuvaa, että tämä on juuri nyt mun suosikkifontti? Ihan läheltä katsottuna voi huomata, että fontti on tehty useasta ohuesta viivasta, mikä tekee siitä muita tämän postauksen fontteja selkeästi moniulotteisemman ja hyvinkin kuulakärkikynämäisen. Tämä fontti on kyllä tosi vaikeaa luettavaa, eikä sovikaan ihan kauhean moneen paikkaan, mutta joihinkin tilanteisiin erinomaisesti. Paitsi että ainiin, taidan olla kyllä nyt vähän puolueellinen.

5. Cheddar Jack

Cheddar Jackissa tykkään siitä, ettei se ole ollenkaan tasapaksu ja muistuttaa tussikirjoitusta. Siinä missä Dextera ja Lyrics Movement hukkuisivat helposti värikkääseen taustaan, tämä saattaisi olla ihan omiaan. Jollakin tavalla fontissa on samaan aikaan myös maskuliinisuutta ja feminiinisyyttä, mikä tekee siitä omalla tavallaan kiehtovan.

Ainiin, haluatteko kuulla päivän parhaan jutun? Nämä käsinkirjoitetut fontit ovat kaikkia ilmaisia. Kyllä vain. Voit ladata ne ainakin täältä, mutta muista tarkistaa, mihin niitä saa käyttää!

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Typografiatiistai: 5 x käsinkirjoitettu fontti ”

  1. Tämän graafikon sydän itkee verta aina kun näkee Comic Sansia käytetyn jossain :)

    Tuossa olikin pari uutta fonttilöytöä mulle, lisätäänpä heti alati kasvavaan fonttikirjastoon!

    1. Haha sama täällä – etenkin, jos kyseessä on joku sellainen yritys, jonka ei todellakaan kuuluisi/luulisi käyttävän sitä… :D

      Ja kiva, että löytyi jopa sulle pari uutta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *