Matkat

Top5 sights in Paris

Eiffel-torni, Riemukaari ja Notre Dame ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia, mutta Pariisi on kokonaisuudessaan niin mielenkiintoinen kaupunki, ettei nähtävyyksien bongailua kannata jättää vain niihin. Meidän kuuden päivän reissulla oli melkoinen tahti, joten ehdittiin nähdä vaikka mitä – mutta paljon jäi vielä näkemättäkin. 18-25-vuotiaat Euroopan Unionin asukkaat pääsevät kaiken lisäksi moneen paikkaan ilmaiseksi, mikä kannattaa tietenkin hyödyntää. Omiksi suosikeiksi päätyivät lopulta seuraavat kohteet: 
1. Sacre Couer 
Montmartren kukkulalla sijaitseva basilika ei alunperin ollut meidän must see -listalla, mutta päätyi ehdottomasti suosikiksi. Kupolikattoinen rakennus ja sen edessä oleva portaikko ovat henkeäsalpaavan kauniit, eikä sitä vähennä ollenkaan upea näkymä kaupungin ylle. Sacre Couer voittaa sisältä sekä Notre Damen että Pantheonin, joten tätä suosittelen ehdottomasti. Hyvällä tuurilla joku suloinen katusoittaja musisoi rappusilla ja laulattaa ihmisiä. 
2. Katakombit 
Pariisin alta löytyy yli 300 kilometriä katakombeja, joihin on haudattu yhteensä 6 miljoonaa henkilöä. Katakombit ovat suurimmalta osin suljettu, mutta 14. kaupunginosassa pääsee tutustumaan muutaman kilometrin verran maan alla sijaitseviin sokkeloihin. Luista ja pääkalloista kasatut käytävät ovat omalla pelottavalla tavallaan erittäin kauniita, ja kierroksen jälkeen asioita katsoo ihan perspektiivistä. Vainajien sekaan sijoitetut kivalaatat ja niissä olevat tekstit ovat suorastaan karmivia, ja ehdottomasti näkemisen arvoisia. Ei kuitenkaan ahtaanpaikankammoisille. 
3. Louvre 
Niin, mitäs tästä nyt voisi sanoa? Louvreen pääsemisestä olen haaveillut pienen ikuisuuden. Denon-siiven aulasta löytyvä Samothraken Nike on mielettömän upea näky, ja onhan se Mona Lisakin mukava nähdä livenä, vaikka se ei sen suurempia tunteita herättäisikään. Louvreen kannattaa varata hyvät kengät mukaan ja tehdä selkeä suunnitelma halutuista kohteista, sillä rappusia on paljon ja mahdollinen taideähky iskee harvinaisen helpolla. 
4. Tour Montparnasse 
Pariisia pääsee ihailemaan yläilmoista monestakin eri paikasta, mutta Tour Montparnassen pilvenpiirtäjä taitaa olla se korkein. Etenkin ilta-aikaan pääsee ihailemaan kaupungin valoja ja välkehtivää Eiffel-tornia joutumatta jonottamaan tolkuttoman pitkään. 
5. Les Arts Décoratifs 
Louvren yhteydessä sijaitsevasta museosta löytyy niin muotia kuin muotoiluakin sekä useampi vaihtuva näyttely. Muodin historia 1700-luvulta 1900-luvulle on ihan näkemisen arvoinen, mutta itse fiilistelin eniten yläkerrassa sijaitsevaa mainosmuseota, josta löytyi niin kuvia, videoita kuin musiikkiakin. 
// The Eiffel Tower, Arc de Triomphe and Notre Dame are definitely worth seeing but Paris is such an interesting city that you shouldn’t leave the sightseeing just to them. Our six-day-journey included quite a bit different places but there are still many places we didn’t see. After all, these were my favourites: 

1. Sacre Cour 
Breathtakingly beautiful basilica at the hill of Monmartre. Sacre Couer has also one of the best views in Paris. 

2. the Catacombs 
It’s kind of creepy to see all the skulls and bones, but at the same time it’s interesting with all the history that comes with them. 

3. Louvre
What can I say? I’ve dreamed about this for a long time. 

4. Tour Montparnasse 
This skyscraper has the highes view over the city in Paris. The best time to come here is probably in the evening when it’s dark so you get to see the city with all it’s lights. 

5. Les Arts Décoratifs 
This museum is located in Louvre and has many various exhibitions from fashion to design. I found the advertising exhibition the most interesting.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Riikka
  07/02/2013 at 19:41

  Ihanan tunnelmallisia kuvia! Mä olen kerran käynyt Pariisissa ja en ihastunut siihen sillon mitenkään palavasti, mutta kovasti houkuttais mennä sinne uudelleen jos vaikka mielipide muuttuisi ;)

  • Reply
   reetta v.
   07/02/2013 at 22:33

   Sun pitää ehdottomasti antaa Pariisille uusi mahdollisuus – tiedä sitten, vaikka tykästyisit! :)

 • Reply
  Milla
  07/02/2013 at 20:07

  Mun ehdoton suosikkini on myös Sacre Coeur. Se näkymä sieltä rappusten päästä on niin upea! Katakombeissa käveleminen oli aika kammottavaa jotenkin, mut ehdottomasti kokemuksen arvoinen reissu. :)

  • Reply
   reetta v.
   07/02/2013 at 22:33

   Meille tuli katakombeissa vielä yksi työntekijöistä kertomaan vähän lisää niiden historiasta, se vasta pelottavaa olikin. :D

   Mutta se Sacre Couer, ah!

 • Reply
  Jaana
  07/02/2013 at 21:03

  Tykästyin Louvressa kans siihen osastoon mikä oli sisustettu Napoleonin asunnon tyylisesti :-

  • Reply
   reetta v.
   07/02/2013 at 22:34

   Siellä riitti kyllä vaikka miten paljon nähtävää!

 • Reply
  caelia
  08/02/2013 at 11:10

  Upeita kuvia, mustavalkoisuus sopii niiden fiilikseen ihan loistavasti! Minä yllätyin Louvressa siitä, miten pieni se Mona Lisa -taulu oikeasti oli – olin aina luullut sitä paljon suuremmaksi.

 • Leave a Reply