MustikkasmoothiePiristävä mustikkasmoothie on ratkaisu pimeisiin maanantaiaamuihin, kun ei millään jaksaisi kammeta itseään vällyjen välistä ylös ja töihin asti. Pakasteesta napatut, kylmät mustikat herättävät takuulla unisimmankin tapauksen. Pelkillä marjoilla ei pitkälle pötkitä, mutta kun niiden sekaan heittää sopivassa suhteessa kaurahiutaleita, proteiinijauhetta ja pähkinöitä, saa runsaan aamupalan. Harva smoothie pitää nälän poissa pitkään, mutta ohjeen versio on sen verran täyttävä, että sillä pärjää helposti lounaaseen asti – testattu on. Tai ainakin minä pärjään! Isoista, raavaista miehistä en mene vannomaan.

Ainekset hurauttaa näppärästi sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella, vaikka olisikin vielä puoliunessa. Juoma sopii myös keliaakikolle tai muuten vaan gluteenia vältteleville, kunhan kaurahiutaleet ovat sopivat. Heraproteiinin sen sijaan voi korvata riisi- tai herneproteiinilla, jos taas haluaa karttaa maitotuotteita.

Täyttävä mustikkasmoothie:
1 dl pakastemustikoita
1 dl kaurahiutaleita
puolikas banaani
1/2 dl maustamatonta heraproteiinia
20 grammaa pähkinöitä tai maapähkinävoita
vettä

Heitä ainekset blenderiin, kaada päälle lasillinen vettä ja hurauta sekoitus samettisen pehmeäksi. Nauti sellaisenaan tai heitä päälle vielä paloiteltu kiivi ja mehiläisen siitepölyä, kuten kuvassa.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *