En luvannut laihduttaa viittä kiloa tai liikkua viittä kertaa viikossa. En lähtenyt mukaan vegaanihaasteeseen tai aloittanut sokerilakkoa.

Niiden sijaan aion tehdä tästä hyvän mielen vuoden. Enkä siksi ajatellut kieltää tai rajoittaa, vaan ohjata itseäni haluamaani suuntaan. Eli siis tehdä hyvän mielen valintoja.

Aion syödä ruokaa, josta tulee hyvä mieli; lukea kirjoja, jotka kiinnostavat kaikkein eniten; liikkua niin kuin hyvältä tuntuu ja opetella sanomaan ei, kun jokin asia ei oikeasti kiinnosta. Olen päättänyt lukea sen sijaan, että katselisin Netflixiä, vaikka sitäkin kyllä takuulla teen.

Aion pukeutua hullunkurisiin sukkiin ja käyttää kirkkaanpinkkiä huulipunaa, jos ne piristävät päivää ja aion laittaa puhelimeni lentokonetilaan, jos tahdon olla vain itseni kanssa. Ja aion olla itselleni lempeä kuin pehmonalle, panostaa hyvään oloon ja hyvinvoivaan mieleen sen sijaan, että laittaisin itseni koville.

Mutta ei tämä silti sitä tarkoita, ettenkö aikoisi haastaa itseäni – todellakin aion, mutten sentään ihan jokaisella elämän osa-alueella.

Olen myös aloittanut uusia tapoja tukemaan tavoitteitani. Tässä muutamia niistä:

Aamumeditointi

Oikeastaan muutin aamuiset rutiinini kokonaan, mutta se on ihan toinen juttu. Tärkein osa on uutta aamurutiinia on meditointi, jonka teen heti herättyäni. Joinakin aamuina se käy helposti, toisina taas takerrun ajatuksiin tiiviimmin. Välillä eksyn ajattelemaan tulee päivää ja töitä, joskus en löydä hyvää asentoa ollenkaan, mutta siitä asti, kun olen tehnyt tätä säännöllisesti, on ollut hyvä olla. En takerru ikäviin ajatuksiin yhtä helpolla, vaan suhtaudun niihin lempeästi – kuten myös itseeni ja ympäristööni.

Viime vuonna innostuin Calm-sovelluksesta, mutta juuri nyt olen viehättynyt enemmän Headspacesta – jonka muuten saa Spotify Premiumin kanssa yhteishintaan 14,99€.

Kylmät suihkut

En ole hullu, usko pois. Otan edelleen lämpöisiä suihkuja kylminä talvipäivinä, mutta lopetan ne nykyään aina siihen, että käännän hanaa niin paljon kylmempään kuin suinkin uskallan. Tämän artikkelin luettuani olen meinaan aika vakuuttunut, että kylmä vesi tekee ihmeitä. Ja ihmeet, ne otan mielelläni vastaan.

Bullet journaling

Tämä on ensimmäinen vuosi, kun en omista perinteistä paperikalenteria. Sen sijaan omistan muistikirjan, joka toimii kuin kalenteri – ja paljon enemmänkin. Koska en osaa selittää niin hyvin kuin olisi tarpeen, ohjaan tähän Hesarin artikkeliin aiheesta ja jos sen jälkeen tahdot inspiroitua vielä lisää, siirry Bullet Journalistin pariin.

En menisi vannomaan, että saan nyt enemmän aikaan kuin ennen, mutta pystyn suunnittelemaan ja seuraamaan menemisiäni ja tekemisiäni paremmin kuin ennen. Tavallaan kaipaan kaunista paperikalenteria, mutta bullet journalista on vain niin paljon enemmän hyötyä, että perinteinen paperikalenteri taitaa kokonaan jäädä.

Bullet journaliin suunnittelen tulevat päivät, viikot ja kuukaudet. Listaan sinne luettavat kirjat, hankinnat, hyvät ideat, tavoitteet ja tehtävät. Pidän kirjaa, kuinka usein käyn joogassa tai kuinka usein meditoin. Jos suunnittelen jotakin tapahtumaa (vaikkapa uudenvuodenjuhlia tai reissua), kirjoitan siihen liittyvät asiat yhteen paikkaan.

Äänikirjat

Tykkään lukea, mutta aikani ei tunnu siihen aina riittävän. Tai siis tekosyyhän tuo on, sillä aikaa riittää juuri siihen, mihin haluaa. Ja viime aikoina olen halunnut käyttää edes vähän enemmän aikaa lukemiseen. Onneksi on äänikirjoja ja sellaisia sovelluksia kuin Bookbeat, joiden avulla tulee kahlattua heittämällä enemmän kirjoja kuin vain lukemalla.

Tässäkin kuussa olen kuunnellut jo Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävän ja Minna Rytisalon Lempin (ihana!). Tänään aloitin kuuntelemaan Zlatanin elämäkertaa ja makuuhuoneen ikkunalaudalla odottaa vielä viimeisiä sivuja vaille valmis Donna Tarttin Tikli. Aika hyvä saldo vuoden ensimmäiselle kuukaudelle!

Lisäksi olen alkanut katsella Youtube-videoiden sijaan enemmän TedTalkeja ja parina sunnuntaina keittänyt ison kattilallisen kasvissosekeittoa evääksi seuraavaa viikkoa varten. Vaihdoin myös herätyssoittoääneksi Macklemoren & Ryan Lewisin Downtownin, koska se saa aina hyvälle tuulelle. Saatan kyllä näin pilata koko biisin, mutta toivottavasti en.

Hyviä tapoja, koska itsekurista ja ihmeiden odottelusta ei ole yhtään mihinkään.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

4 thoughts on “ Tavat ja tavoitteet eli hyvän mielen vuosi 2017 ”

  1. Kiva postaus ja hyvät tavoitteet! En itsekään oikein usko sellaisiin tiukkoihin lupauksiin vaikkapa just siitä, miten paljon pitää liikkua. Parempi tehdä asioita, joista tulee itse onnelliseksi ja iloiseksi kuin väkisin jotakin vain lupauksen takia!

  2. Kuulostaapa hyvältä! Tuota meditointia haluaisin kokeilla itsekin: uskon nimittäin, että se auttaisi löytämään rauhan ja toisaalta suunnan tulevalle. Bullet journaliinkin on tutustuttava. Rakastan nimittäin kaikenlaisia listoja ja muistivihkoja :) Ihanaa vuotta sinulle Reetta!

    1. Ihanaa uutta vuotta sullekin! Meditointia suosittelen todella lämmöllä: omalla kohdallani se on ainakin saanut tuntemaan olon levollisemmaksi ja ymmärtämään itseä paremmin jo tässä vaiheessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *