Yhtenä hikisenä alkukesän päivänä havahduin siihen, kuinka epäkäytännöllisiä useimmat naistenvaatteet ovat. Kiristäviä, puristavia, paljastavia.

Hetken päästä en muistanut enää yhtään hyvää syytä käyttää korkokenkiä, vaikka joskus keräilin niitä. Mutta kun oikein ajattelee, niissä ei ole järkeä. Ne ovat epämukavia ja epäkäytännöllisiä. Korot jäävät kiinni joka paikkaan, mukulakivikaduilla ei tahdo pysyä pystyssä. Lisäksi ne hidastavat, enkä minä halua, että mikään hidastaa minua.

Samalla jokin loksahti ajatuksissani eri asentoon ja monet tavallisina pitämäni vaatekappaleet alkoivat tuntua nykypäivän vastikkeilta korseteille ja vannehameille: ne saattavat näyttää hyvältä, mutta rajoittavat elämää.

Muutama esimerkki:

Kevyet ja lyhyet mekot, joiden helmasta täytyy pitää kiinni tuulella, etteivät ne nouse liian ylös

Pistokkaat, joissa varpaita on puristettava yhteen, että ne eivät putoaisi jalasta

Kireät housut, joissa on koko ajan vedettävä vatsaa sisään

Minä tahtoisin näiden sijaan pukeutua vaatteisiin, jotka eivät rajoita elämää, vaan näyttävät hyvältä ja saavat minut tuntemaan oloni pysäyttämättömäksi.

Sitten yhtenä päivänä luen artikkelin ADAYsta, jonka vaatteet on tarkoitettu kaikkialle aamuvarhaisesta iltamyöhään: sunnuntaibrunssille, asiakastapaamisiin, discopallon alle tanssilattialle, astangajoogaan, juoksulenkille ja kotisohvalla. Niissä voi siis oikeasti myös urheilla.

Miten kukaan ei ole keksinyt tätä aiemmin ajattelen samalla, kun suunnittelen vaihtavani koko vaatekaappini heidän tuotteisiinsa. Tai miksi muunlaisia vaatteita edes tehdään?

Mieleeni muistuu lukemattomia tilanteita, joissa olisin kaivannut näitä vaatteita.

Niinä työpäivinä, kun lähden aamuvarhain junalla Turusta Helsinkiin, juoksen hikisenä ympäri kaupunkia asiakastapaamisissa ja palaan illalla väsyneenä takaisin Turkuun. Viime viikonloppuna, kun valokuvasin häät ja minun piti paitsi näyttää siistiltä, pystyä kuvaamaan erilaiset tilanteet ilman, että vaatteet rajoittavat. Aina maanantaisin, kun tekee mieli pukeutua kaapin mukavimpiin vaatteisiin, mutta haluaisi kuitenkin näyttää siistiltä.

Harmi, ettei ADAY ainakaan vielä toimita Suomeen. Muuten olisin jo tilannut uuden voima-asun: kauluspaidan ja mustat housut.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Tahdon pukeutua vaatteisiin, joissa olen pysäyttämätön ”

  1. Todellakin, enemmän mukavia vaatteita, kiitos!
    Mahtava idea tuo ADAY, mutta harmi tosiaan, ettei löydy Suomesta. Tällaiselle vaatesuunnittelulle olisi varmasti kysyntää.

    1. Eiköhän ne ennen pitkää ala toimittaa ihan kaikkialle, pitää siis vain odotella hetki! :) Ja todellakin, mukavuus ja käytännöllisyys kunniaan, vaikka onhan sekin kiva, että vaatteet myös näyttää hyvältä :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *