Ajatuksia

Fyysisesti täällä, henkisesti siellä

Pääsiäinen oli ja meni. Pietari oli yhä edelleen omalla salaperäisellä tavallaan ihastuttava.

Tämä viikko sen sijaan on mennyt vähän nuutuneesti. Saattaa johtua siitä, että vaikka fyysisesti on jo tullut takaisin, niin henkisesti on vielä jossain aivan muualla. Ehkä Pietarin sokkeloisilla takapihoilla, Nevan varrella paistattelemassa kevätauringon lämmössä, metroasemalla ilmavirran ja ihmisten vietävänä,

sohvalla 1Kaikkein eniten taidan olla vielä Sokos Hotel Vasilievskyn ikkunalaudalla katselemassa kahdeksatta linjaa kulkevia kaupunkilaisia ja miettimässä, millaista olisi asua täällä: kaupungissa, jossa on yhtä paljon ihmisiä kuin koko Suomessa ja jossa lounaan sai parilla hassulla kolikolla, pesukarhun 25 000 ruplalla ja jokaisen ruoka-annoksen smetanalla kuorrutettuna.

Miltä tuntuisi opetella uudet kirjaimet ja uusi kieli, että pärjäisi. Kulkea ruuhka-aikaan metrolla. Nähdä siltojen noston kesäyöllä. Upota syvemmälle kaupunkiin ja sen sokkeloihin.

Haaveilen, ihan vähän ainakin, että joskus vielä asuisin tässä kaupungissa. Vaikka hetken.

Kuvan otti ihana Siiri

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Siiri
  04/04/2016 at 12:44

  Mulla meni kylmät väreet! Ihana postaus <3

 • Reply
  Tara
  12/04/2016 at 16:48

  Pääsiäinen on edessä, 29.4-2.5.

  • Reply
   Reetta V.
   13/04/2016 at 11:10

   Niin ihan totta, Venäjällä! Suomessa oli jo ja silloin olin Pietarissa :)

 • Reply
  Aleksi
  18/07/2016 at 11:20

  Oltiin keväällä Bremenissä, Saksassa ja voi se kaupunki oli just niinku mulle, olin jo ennen reissua inoissani mutta reissun aikana ja sen jälkeen ei ollut epäilystäkään, tuunko uudestaan vaiko en, no tottakai tuun! Olen tykästynyt vahvasti saksan kieleen niin myös se antoi boostia. Olin jopa ennen koko reissua päättänyt muuttaa intin jälkeen sinne ja nyt se halu vain voimistui entisestään.

  • Reply
   Reetta V.
   18/07/2016 at 13:53

   Oi muuta ihmeessä, jos joku kaupunki on saanut tuollaiset fiilikset aikaiseksi! :)

  Leave a Reply