Syntymäpäivä. Herään ennen kuin kello soittaa, hymy huulilla, mieli toiveikkaana ja täynnä ylitsevuotavaa riemua, eikä hyvää tuulta lannista edes kahvimaidon puute.

Puen päälle suosikkivaatteeni: lahkeista repaleiset, rennot farkut ja ohuen neuleen, jalat sujautan converseihin ja kaulaan kiedon villahuivin, sillä vaikka tasan vuosi sitten istuin puistossa piknikillä, käy Turussa tänään hyytävä viima.

Syön lounaaksi sushia ystävän kanssa. Tämä on jo toinen kerta, kun teemme näin ja päätämme, että synttärilounas on perinne, joka saa jäädä.

Lounaan jälkeen nappaan suosikkikahvilastani latten ihan vain juhlan kunniaksi.

Kun sitten kävelen kahvikuppi kädessäni takaisin toimistolle, en voi olla ihmettelemättä, miten syntymäpäivä vaikuttaa fiilikseeni.

Aivan kuin jokainen vastaantulija hymyilisi minulle ja minä heille, aivan kuin kaikki olisi mahdollista. Mikään ei lannista, edes talvinen sää tai huono hiuspäivä, vaan jokainen hetki ja kohtaaminen on mahdollisuus. Aivan kuin koko elämä olisi täynnä mahdollisuuksia.

Samalla muistan yhden syntymäpäivän vuosia sitten, kun opiskelut olivat siltä vuodelta ohi, eikä minulla ollut suunnitelmia koko päiväksi. Hain lounaaksi sushia ja istuin 20 neliön kokoisen asuntoni lattialla syömässä niitä, kun aurinko paistoi lämpimämmin kuin vielä kertaakaan sinä keväänä. Olin onnellinen, vaikken tehnyt mitään erityistä. Ja niin olen nytkin.

Syntymäpäivissä on jotakin taianomaista.

Palaan joka vuosi tähän aikaan blogiin katsomaan, mitä olen kirjoittanut.

Ja siksi tahdon nyt kirjoittaa jotakin muistoksi ensi vuotta varten. Ei sen kummempia ahaa-elämyksiä tai elämää mullistavia oivalluksia, mutta pieniä asioita, jotka puhuttelevat juuri nyt.

Sitaatti:
”The price of anything is the amount of life you exchange for it.” – Henry Thoreau

Kirja:
Haruki Murakamin Norwegian Wood sekä ystävältä lahjaksi saatu Takashi Hiraiden Kissavieras, jota en tosin ole aloittanutkaan.

Sarja:
Planet Earth II ja tietenkin Skam.

Vaatteet:
Leveät mustat housut, rennot farkut, iso kauluspaita, tennarit, ohut neule.

Hetket:
Aikaiset aamut ja yhteiset aamukahvit miehen kanssa sekä hiljenevät illat, jolloin aurinko väreilee ikkunoista puulattialle.

Rutiinit:

Aamumeditointi, bullet journal.

To do -listalla:
Karsia kotia ja priorisoida arkea. Ymmärtää omia perusarvoja. Kehittyä kirjoittajana ja valokuvaajana. Oppia kuuntelemaan ja olemaan paremmin läsnä.

Haaveissa:

Kesälomavaellus ja riippumattounet, mökkiviikonloput, yöuinnit, ulkojooga.

Kiinnostaa ylipäätään:
Minimalismi ja elämän yksinkertaistaminen, kirjoittaminen ja lukeminen, ihmisten valokuvaaminen, meditointi, luonto, omien perusarvojen määritteleminen, itseensä tutustuminen ja itsensä kehittäminen.

Kuva – Tiia Leppäkoski

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Jotakin taianomaista ”

  1. Täytyy muistaa tämä taianomaisuus, kun oma syntymäpäivä koittaa muutaman viikon päästä. Ihanaa kesää sinulle Reetta! Piipahdukset täällä blogissasi saavat minut aina hyvälle tuulelle. :)

    1. Ihana kuulla ja kiva että piipahdat täällä aina välillä. Toivottavasti syntymäpäiväsi ja kesäsi ovat taianomaisia! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *