Andalusia Elämykset

Sevillan, Cordoban ja Granadan kujilta

Sevilla 2Onnistunut matka on sellainen, jonka aikana unohtaa lähes kaiken, minkä nyt vain voikin unohtaa. Rästiin jääneet työt, uudenvuodenjuhlat, tehtävälistat, tulevat tapahtumat, tavoitteet ja suunnitelmat. Jopa sen, että kuun vaihteessa on edessä työpaikan vaihto.

Mieleen jäivät Sevillan ja Cordoban hedelmistä notkuvat appelsiinipuut, Granadan sokkeloiset kujat, toisiinsa sekoittuneet kristinuskon ja islaminuskon vaikutteet, silmänkantamattomiin jatkuvat oliivipuuviljelmät autoteiden varsilla, kylmät väreet flamenco-näytöksessä, silmäkalvoille piirtyneet installaatiot härkätaisteluista, Rondan lähes kilometrin korkuinen rotko. Riojan punaviinit, ilmakuivattu kinkku, tuorepuristettu appelsiinimehu, tomaatit, oliiviöljy, sherry.

Sevilla 19Sevilla 18Sevilla 3Sevilla 16Ensin tungen yhteen viikkoon enemmän nähtävää kuin siihen oikeastaan edes mahtuisi ja sitten ihmettelen, kun olen sen kaiken jälkeen aivan rikki. Fyysisesti ja henkisesti.

Ai miten matka meni? Hienosti ja myös raskaasti, kuten parhaat reissut yleensä tuppaavat menevän.

sevilla 5Sevilla 12Sevilla 6En muista koskaan olleeni erityisen viehättynyt Espanjasta, siis sillä tavalla kuin olen viehättynyt esimerkiksi Ranskasta. Ja sitten kuitenkin, viime kesän ja nyt tämän matkan jälkeen, olen tavallaan vähän ihastunut. Jotakin siinä maassa nimittäin on. Sellaista kepeää mutkattomuutta ja ystävällistä lämpöä.

Värikkäille kaduille, tapas-baareihin ja paikallisten joukkoon solahtaa kuin huomaamatta. Kummasti sitä tehokkuuteen tottunut ja järjestelmällinen skandinaavikin omaksuu sellaisen mañana-meiningin, ettei tässä nyt mikään kiire ole. Viini tulee pöytään kun tulee ja linja-auton kuuluukin lähteä vähän myöhässä.

Sevilla 15Sevilla 8Sevilla 24Sevilla 14Ja ne uudenvuodenlupaukset, jotka oli tarkoitus hioa kuntoon matkan aikana, ovat edelleen puolitiessä. Kaksi olen saanut kirjoitettua paperille asti. Toinen lupauksista on matkustaa jonnekin yksin tänä vuonna.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Milla Kantonen
  20/01/2016 at 21:40

  Oi miten kauniita kuvia, matkakuumehan tässä ihan iskee! :) Mullakin jäi uudenvuodenlupaukset vähän puolitiehen, mutta mitä pienistä. Toisaalta mun suunnitelmista löytyy just sama kun sulla, nimittäin ekaa kertaa matka yksinäni kauas kotoa töihin muutamaksi kuukaudeksi!

  • Reply
   Reetta V.
   20/01/2016 at 21:55

   Kiitos ihana kommentistasi!<3 Ja onpa hauska kuulla, että vähän sulla on sama suunnitelma kuin mulla! Moni ei tunnu ymmärtävän, miksi kukaan haluaisi lähteä yksin reissuun - saati sitten varmaan töihin muutamaksi kuukaudeksi!

  Leave a Reply