Travellers flatlay 1Tämä Pietarin reissu on jo ennen alkuaan tuottanut niin paljon vaivaa ja selvittelyä, ettei ole tosikaan.

Sunnuntai-iltana se alkoi, nimittäin pähkäily siitä, kuuluvatko Allegro-junat lakon piiriin. Vastaukset olivat epämääräisiä: ”ei ole vielä selvää”, ”saattavat kuulua”. Jossain vaiheessa olikin sitten jo pakko tehdä päätöksiä ja lopettaa odottelu. Me vaihdoimme liput päivää aiempaan, sillä Allegroja kulkee päivittäin vain neljä ja kolme niistä mielenilmauksen aikaan. Myöhempään siirtäminen olisi mennyt liian pitkälle, joten ainut vaihtoehto oli palata kotiin aiemmin. Vielä on epäselvää, saammeko rahat takaisin yhdestä ylimääräisestä hotelliyöstä, jota nyt sitten emme tarvitsekaan.

Voitte siis ehkä kuvitella, että eilen ketutti. Aika paljon. Eikä tässä muuten mitään, mutta epäselvyys ja odottelu turhauttavat. Ja tietysti sekin, että oli odottanut matkaa pitkään ja nähnyt vaivaa sen eteen: hankkinut viisuminen, varannut junaliput ja hotellin ajoissa, suunnitellut nähtävyydet ja kokemukset. Nyt esimerkiksi alustavasti suunnitelmissa ollut Pietarhovi jää väliin, sillä aika ei vain riitä.

Tällä hetkellä istumme junassa ja fiilis alkaa olla kaikesta huolimatta parempi. Vaikka Pietarhovi jää väliin, riittää nähtävää ja tehtävää varmasti enemmän kuin lyhyen reissun aikana ehtii kokea. Ehkä ensi keväänä uudestaan, mutta nyt nautimme näistä muutamasta päivästä ainakin ihan täysillä. 

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *