Ajatuksia Tyyli

Se oma juttu

Second Female neuletakki, Levis 501 farkut, Biancon nilkkuritMiksi aina kehotetaan keskittymään yhteen juttuun ja olemaan siinä kaikkein paras? Mitä jos haluaakin osata monta asiaa?

En ole koskaan ollut niitä tyyppejä, jotka tietävät pienestä pitäen, mitä haluvat isona tehdä. Olen niitä, joilla on monta rautaa tulessa, haluavat kokeilla paljon ja ovat mukana kaikessa. Lukiossa se näkyi siinä, etten todellakaan osannut valita, mitä haluaisin kirjoittaa, joten luin kaikki kurssit historiaa, yhteiskuntaoppia, saksaa ja pitkää matematiikkaa. Viimeisenä vuonna olin koulussa aamusta iltaan, mutta onneksi tajusin lopulta jättää historian kirjoittamatta. Joku raja siinäkin, kuinka paljon pystyy oppimaan.

Onneksi en sentään halua olla hyvä ihan kaikessa, vaan kiinnostuksen kohteet ovat sitten lukion jälkeen rajautuneet pääosin markkinoinnin ja viestinnän pariin – tosin aika laajalti niiden kaikenlaisiin mahdollisuuksiin. En kuitenkaan pyri sentään olemaan hyvä vaikkapa jalkapallossa ja senkin faktan suhteen olen ihan sinut, etten ole mikään ammattitanssija.

Second Female neuletakki, Levis 501 farkut, Biancon nilkkuritSecond Female neuletakkiJuuri nyt olen täyttänyt päiväni copywriterin työllä ja iltani blogihommilla, taittotöillä ja erilaisilla projekteilla. Sitten siinä sivussa koitan kehittää taitojani valokuvaajana ja opiskella ranskaa. Kesällä ahmin tietoa hakukoneoptimoinnista ja puolitoista vuotta sitten opettelin koodaamaan.

En mitenkään osaa valita vain yhtä. Mutta tarvitseeko edes?

Katsoin tänään tämän Why you will fail to have a great career -Ted talkin, jossa puhuja Larry Smith kehottaa löytämään oman juttunsa ja tekemään siitä uran. Vaan kun sen yhden jutun löytäminen onkin kaikkein vaikeinta ja siksi onkin parempi kokeilla kaikkea kiinnostavaa, sillä niiden joukosta se oma intohimon kohde saattaa löytyä.

Polkkatukka, bob hairneuletakki 2Second Femalen neuletakki Turun Dotsista
Leviksen 501 -farkut, 2hand
Musta perustoppi Cubukselta
Nilkkurit Biandosta

Niinpä olen ajatellut, että se oma juttu vielä valitsee minut. Ja siihen asti keskityn kaikken mahdolliseen kiinnostavaan. Jonakin päivänä se vielä imaisee mukaansa enemmän kuin mikään aiemmin ja vie mennessään.

Kuvat – Tiia Leppäkoski

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Caelia
  03/11/2015 at 20:13

  Mä olen ihan samanlainen – monta rautaa tulessa, ja kaikkea kiinnostavaa pitää vähintään kokeilla. Tosin mulla on myös se huono tapa, että yleensä lähes kaikki jää puolitiehen :)

  • Reply
   Reetta V.
   03/11/2015 at 21:38

   Hehe kuulostaa tutulta! Mä kyllä yritän kovasti saada kaikki vietyä loppuun asti mutta joskus tulee kyllä sellaisiakin juttuja vastaan, ettei vain onnistu. :) Kiva kuulla, että oot samanlainan! :)

 • Reply
  Isa / Pilkkuun asti
  04/11/2015 at 15:52

  Ihanan inspiroiva teksti Reetta! Olen sun kanssa ihan samoilla linjoilla. Maailmassa on niin paljon mielenkiintoisia juttuja, että ihan turha rajoittaa omaa tekemistä ja kiinnostuksen kohteita johonkin todella spesifiin, ja yleensä liian nuorena keksittyyn, alaan tai ammattiin. Ei sitä ikinä tiedä mitä vastaan tulee, eli silmät auki ja mieli avoimena uusille haasteille.

  • Reply
   Reetta V.
   04/11/2015 at 21:09

   Joo ja helposti vielä valitsee ihan liian nuorena sen, mihin keskittyy tai aivan väärien asioiden perusteella. Helposti päätyy vaikkapa opiskelemaan jotakin, koska niin ”kuuluu tehdä” tai jotain… Siispä kaikki mahdollisuudet avoinna ja kiinnostuksen kohteet tutkittavana! <3

 • Reply
  Mari
  04/11/2015 at 20:17

  Mä olin aika hukassa joku vuosi sitten, mutta niin se elämä vaan johdatteli. Nyt on aika selkeää, että valokuvaukseen tieni vie ellen minkään valmiin yrityksen johtajaksi ala ;)

  • Reply
   Reetta V.
   04/11/2015 at 21:06

   Hahaa, ei huonot suunnitelmat sulla! Ja valokuvaus <3

  Leave a Reply