Salto del Nervion / Delika
Hiukan ennen lähtöä aloin fiilistelemään tulevaa reissua Pinterestin avulla. Törmäsin kuviin Salto del Nervionista ja Delikan kanjonista. Kun vielä kävi ilmi, että kanjoni on (melkein) matkan varrella Burgosista San Sebastianiin, päätimme tehdä matkaamme mutkan ja käydä katsomassa, mistä on kyse. Google Mapsissa mutka näytti lisäävän matkaamme vain tunnilla, mutta lopputulos olikin kasa perhanan pelottavia vuoristo- ja serpentiiniteitä, joiden aikana huusin vähän väliä 30km/h ajavalle poikaystävälleni: ”HIDASTA! JARRUTA! MUA PELOTTAA!”
Tästä huolimatta parisuhteemme voi (kumma kyllä) edelleen erinomaisesti.

Lensimme siis keskiviikkona Madridiin, josta aloitimme lähes 500 kilometrin matkamme kohti San Sebastiania. Ensimmäisenä päivänä ajoimme noin puolet tuosta matkasta Burgosiin, jossa yövyimme. Aamulla pikaisen kaupunkikierroksen jälkeen naputtelimme gps-laitteeseen jonkin epämääräisen osoitteen, joka vaikutti olevan kohtuulähellä Salto del Nervionia ja Delikan kanjonia, ja suuntasimme vuokra-auton nokan kohti tuntematonta.

Vaikka toisin voisi luulla, ihan helppoa kanjoniin ei ollut löytää ja pariin otteeseen meinasimme ajaa aivan väärään suuntaan. Jossakin vaiheessa taisin olla jo valmis luovuttamaan, mutta onneksi pysähdyimme lounaalle pieneen vuoristokylään, joka sitten sijaitsikin aivan kohteemme vieressä. Siispä ajettuamme vuoristokylästä bongaamiemme ohjeiden avulla perille, parkkeerasimme auton ja patikoimme parin kilometrin matkan, jonka aikana pohdimme, mitä mahtaisimme löytää vai löytäisimmekö sittenkään mitään. Kun maisema sitten metsätien jälkeen alkoi avautua, seisoimme molemmat suu auki ihmettelemässä näkymää. Olimme löytäneet ihan oikeasti perille. Siinä me sitten seisoimme, korkeanpaikankammosta kärsien ja koko kroppa jännityksestä täristen valtavan kanjonin reunalla. Vieläkin on hiukan vaikea käsittää kanjonin suuruutta, joka ei sitten mitenkään välity näistä kuvista.

Parasta matkustamisessa taitaakin olla juuri se, että voi etsiä ja löytää, eikä ikinä tiedä, minne päätyy.

Salto del Nervion / DelikaSalto del Nervion / Delika

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *