betoniruukku kukkaruukku industrial
Oma koti on yksi maailman parhaista asioista, mutta yhtä asiaa olen jäänyt edellisestä vuokra-asunnostani kaipaamaan: alakerrassa sijaitsevaa kukkakauppaa, josta nappasin vähän väliä mukaan niin pioneja, neilikoita kuin ensimmäisen viherkasvini (kaktuksia lukuunottamatta). Ystävällinen palvelu, naurettavan hyvä sijainti ja omaan makuuni passeli kukkavalikoima saivat piipahtamaan kukkakaupassa vähän väliä.

Uusi suosikkikukkakauppa haussa

Sitten tuli muutto. Sekä minulle että alakerran kukkakaupalle. Nykyään pitää erikseen lähteä hakemaan kukkia, kun aiemmin alakerran putiikin ohi kulki useita kertoja päivässä ja samalla myös vieraili helpommin. En ole vielä löytänyt uutta korvaajaa suosikkikukkakaupalleni, joten leikkokukkia on nykyään entistä harvemmin kotona – ainoastaan silloin, kun satun kulkemaan jonkin söpön kukkakaupan ohi sopivassa mielentilassa.

Aiemmin olisin hankkinut myös kukkaruukut sun muut alakerran liikkeestä. Onneksi kuitenkin satuin muutama viikko sitten kulkemaan Linnankadulla sijaitsevan Kukkakauppa Piia Jaalan ohi ja huomaamaan näyteikkunassa toinen toistaan hienompia kukkaruukkuja: betoniruukkuja, rouheita saviruukkuja, metalliruukkuja.

Siitä se ajatus sitten lähti: Ikeasta ostetut metallikipot vaihtoon ja rouheat betoniruukut tilalle. Nyt murheenkryyniksi nimetty sitruunapuu sekä lahjaksi saatu viirivehka hengailevat keittiön ikkunalaudalla ja ahmivat keväistä valoa niin, että ovat ihan riehaantuneet. Sitruunapuu puskee uutta lehteä (ei tosin kukkia tai hedelmiä) ja viirivehka kukintoja. Yksi viherkasvi on vielä betoniruukkua vailla ja sen taidan hakea kotiin mitä pikimmiten, niin hienoja nämä ovat. Ehkä samalla reissulla nappaan myös pari pionia.

Betoniruukut – Piia Jaala / keittiöpyyhe – h&m home

industrial kukkaruukku betoniruukku

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Betoniruukku ja rouhea fiilis ”

    1. Hei Clas Ohlsonilla on jotakin betoniruukkuja, mutta ei välttämättä ihan vastaavia. Ehkä sieltä kannattaa kuitenkin bongailla! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *