Nahkahame ja Marimekon raitapaitaTyylin ja pukeutumisen suhteen minulla on kaksi tavoitetta: omistaa vaatekaappi, jossa jokainen vaatekappale sopii yhteen toistensa kanssa, ja hallita sellainen täydellisen huoleton je ne sais quoi -tyyli. Työn alla kumpainenkin, luultavasti loputtomiin.

Onneksi on vaatteita, jotka toimivat jokaikinen kerta, sillä niistä rakentuu sekä täydellinen vaatekaappi että huoleton tyyli. Tällaiset vaatteet näyttävät hyvältä, kestävät pesusta toiseen loistokunnossa ja niissä tuntee olonsa nätiksi jopa maanantaiaamuisin. Saanen esitellä kaksi tällaista vaatekappaletta omasta kaapistani:

1. Nahkahame
Pariisilaisesta vintage-liikkeestä ostettu nahkahame oli alunperin polvipituinen, mutta kävin syksyllä lyhennyttämässä sen omaan makuun paremmin sopivaksi. Tämä hame on niitä vaatekappaleita, joista tuskin koskaan haluan hankkiutua eroon. Se sopii niin arkeen kuin juhlaan ja istuu lähes täydellisesti. Ainut ongelma on, että se meinaa nousta korviin, kun työtuoli on asennettu ergonomisesti oikein hiukan alaspäin kallistuvaksi.

2. Marimekon raitapaita
Maripaita. Jossain vaiheessa se tuntui niin kovin nähdyltä ja muistutti lapsuudesta, mutta sitten tajusin, että klassikkopaidat ovat parhaita mahdollisia paitoja: pehmeää, kestävää puuvillaa ja ajattoman mallisia. Miksi olen edes käyttänyt muita raitapaitoja?

Karvakauluri ei ole muuten mene samaan kategoriaan kuin raitapaita ja nahkahame, mutta se rikkoo monen mustavalkoisen asun kontrastia sopivasti ja suojaa jopa Turussa puhaltavalta merituulelta.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Raitapaita ja nahkahame ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *