Kuulkaas, ajattelin tässä juhlia uuttavuotta ihan sillai kunnolla, 1920-luvun hengessä, salakapakka-tyyliin. Lupailin ystävilleni jo viime vuonna järjestäväni the Great Gatsby -henkiset bileet, mutta sitten päädyinkin uudeksivuodeksi Kalmarin linnaan, eikä juhlia tullut. Tänä vuonna onkin sitten aika lunastaa lupaukset ja oikeasti järjestää ne luvatut kemut.

Ja hyvällä mallilla ollaankin. Eli toisin sanoen juuri mitään ei ole tehty. Paitsi Helenen käsialaa oleva keittiön liitutaulun taideteos. Ja nämä printit, joita väsäsin eilen illalla, kun olisi oikeasti pitänyt olla jo nukkumassa:

1920-luvun salakapakka/ gatsby-bileetProhibition ens here / 1920 luku, SalakapakkaYksi taloyhtiön ulko-oveen, toinen omaan oveen ja loput sinne tänne ympäri salakapakkana toimivaa asuntoa. Sitten pitäisi vielä hankkia vähän kuohuvaa, sillä eihän 1920-luvun Gatsby-henkisissä bileissä muuta voi juoda? Ja ainiin, tarjottavat ja muu sisustus, kuten esim istumapaikat, ovat myös vähän vaiheessa, mutta eivätköhän nekin siitä ajallaan järjesty.

Ja mitä tulee asuun, melkein kaikki tarvittava löytyy jo kotoa. Ainoastaan strutsinsulan kävin hankkimassa Punanaamiosta, tuhosin nimittäin aiemman viime juhlissa. Toisaalta, mitä voi olettaa? Päässä keikkuva puolen metrin mittainen sulka ei ole asusteena ihan partyproof.

A little party never killed nobody / Salakapakka-julisteClosed for violation of national prohibition act / 1920-luvun bileetVielä tekisi mieli keksiä itselleen sopiva nimi ja alter-ego. Jotakin oikein mehevää ja jännittävää. Yksissä salakapakkateemaisissa murhamysteerikemuissa olin Flora Nemetz-Gadora, seurapiirikaunotar, jonka mies oli pahamaineinen rikollinen. Itsehän tavoittelin salakapakan omistusasiakirjoja itselleni. Se oli hyvä hahmo se, mutta tällä kertaa ei ole (kai) luvassa murhamysteeriä ja toimin itse salakapan emäntänä.

Let's misbehave / Printtejä salakapakkaanTulostettavia printtejä Salakapakka-bileisiinKaiken kaikkiaan 1920-luku ja salakapakka ovat huikeita teemoja uudenvuodenjuhlille. Jännittäviä ja samalla kovin helppoja, sillä pukeutuminen ei vaadi älytöntä asukokonaisuutta tai valtavaa panostusta. Ja onhan 1920-luvussa vain jotain älyttömän kiehtovaa.

Toisaalta olen tässä joulun alla koukuttunut pahasti myös Twin Peaksiin ja jos nyt valitsisin juhlien teeman, saattaisin valita sen. Flanellipaitoja, kahvikuppeja, permanentteja, halkoja, takkatulta ja mystistä tunnelmaa. Ehkä ensi vuonna? Voisi kuvitella, ettei kukaan ainakaan lähtisi Twin Peaks -tamineissa baariin, vaan pysyttelisi visusti kemuissa ja se jos jokin olisi ihan parasta. Sillä aivan liian monet hyvät kemut on pilattu lähtemällä ulos.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *