Pellavapaita
Yksi materiaali on ylitse muiden, kun puhutaan kesävaatteista. Nimittäin pellava. Ensinnäkin karkea materiaali näyttää huolettoman rennolta – juuri sopivalta lähes kaikenlaisiin kesämenoihin. Lisäksi se on materiaalina sopivan viileää, eikä hiosta, vaikka lämpöasteet kohoaisivat hellelukemiin. Eikä edes haittaa, vaikka pellavapaita rypistyisi, sillä se kuuluu asiaan.

Jos ihan totta puhutaan, pellava taitaa olla ylitse muiden myös monessa muussakin kuin kesäpukeutumisessa. Ei siitä ehkä hyviä farkkuja luoda (en tosin ole koskaan kuullut, että olisi yritettykään), mutta karkea luonnokuitu on vuosien mittaan kivunnut yhdeksi omista suosikeistani.

Pellavapaita korvaa perinteisen kauluspaidan

Jokin aika sitten kiikutin kasan kauluspaitoja kirpputorille, koska ne olivat jostain syystä jääneet käyttämättä. Jäin pohtimaan asiaa ja tulin siihen loppotulokseen, että ongelma oli materiaalissa. Kun paidat olivat liian sileitä ja siistinnäköisiä, tuntui olo kerta toisensa jälkeen vähän turhan viralliselta niissä.

Teoriassahan siis fanitan tavallista valkoista kauluspaitaa, ja periaatteessahan sen pitäisi sopia lähes kaikkien muiden vaatteiden pariksi, mutta koen oloni aina ihan toimistotädiksi sellaiseen pukeutuessani. Sama ongelma muiden väristen kauluspaitojen kanssa – jos ne vaikuttavat liian toimistokelpoisilta tai sihteerikkömäisiltä, en pukeudu niihin.

Huoleton, muttei liian asiallinen

Ratkaisu ongelmaan on luonnollisesti pellavapaita, esimerkiksi juuri tuollainen kuin kuvassa. Hyvin saman oloinen kuin perinteinen kauluspaita (vaikka tässä versiossa ei kauluksia olekaan), mutta kuitenkin aivan toista maata. Huolettoman näköinen, mutta tarpeen tullen siisti ja asiallinen olematta kuitenkaan liian asiallinen.

Siispä Espritin pellavapaita löytyy nykyään vaatekaapistani kahdessa eri värissä: mustana ja valkoisena. Enkä tajua miten ihmeessä olen pärjännyt ilman. Reissussakin käytin jompaakumpaa lähes päivittäin. Pellavapaita kun tuntuu ratkaisevan jokaikisen asukriisini nykyään – tänäänkin oli töisssä musta versio päällä.

Asukuvissa päällä:
pellavapaita – Esprit / boyfriend-farkut – pikkusiskolta lainassa / nahkaballerinat – Bianco (samankaltaiset ballerinat täältä!* ja täältä*)/ aurinkolasit – Specsavers

PellavapaitaPellavapaita* Postaus sisältää mainoslinkkejä.

 

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *