Olen tässä vuosien mittaan koittanut löytää Turun parasta burgeria. Lähinnä tosin kyselemällä, missä kukakin on syönyt suosikkiburgerinsa. Kattavaa otosta en ole saanut aikaan tai edes montaa samaa vastausta. Turun parhaat burgerit ovat siis olleet aikamoinen mysteeri.

Turun parhaat burgerit _3Parhaat burgerit turkuTähän mennessä suosikkini on ollut edesmenneen Vegemestan halloumiburgeri (vai olikohan se sittenkin vuohenjuusto), mutta sitä ei ole ollut Turussa saatavilla enää vuosiin. Sen jälkeen en ole kauheasti jaksanut edes etsiä, kunhan tosiaan olen kysellyt ja välillä maistellutkin erilaisia vaihtoehtoja.

Foodoran järjestämällä Good Food Tourilla pääsin yhdellä kertaa kokeilemaan kolmea paikkaa ja siinä samalla kartuttamaan tietouttani Turun tämänhetkisestä burgeritarjonnasta. Saattoi jopa löytyä kaupungin paras hampurilainen sekä muutakin suositeltavaa.

Turun parhaat burgeritTurun parhaat burgerit_7Turun parhaat burgerit_4Ruokakierros alkoi linja-autoaseman lähellä sijaitsevasta Daily Bistrosta, joka ehkä hivenen epäilyttävästä ulkomuodostaan huolimatta osoittautui aivan ihanaksi kokemukseksi. Maistelimme erilaisia salaattitapaksia (superhyviä ja raikkaita, mutta eivät taida olla vielä virallisesti listalla), laittoman hyviä bataattiranskalaisia aurajuustodipillä sekä meheviä pulled pork -taskuja, joita olisi maistunut useampikin. Bataattiranut ovat muuten maailmanlaajuisesti Foodoran tilatuin tuote, enkä kyllä ihmettele!

Ja tiedoksi niille, jotka paikassa eivät ole käyneet: takapihalta löytyy sympaattinen, urbaani terassi, johon aurinko porottaa mahtavasti kerrostalon välistä keskellä päivää.

Turun parhaat burgerit_10Turun parhaat burgerit_1Parhaat burgerit turkuDaily Bistrosta jatkoimme Pikku-Torreen, joka on ilmeisesti ollut the burgeripaikka Turussa. Daily Bistroon ja ruokakierroksen kolmanteen kohteeseen Fonttiin verrattuna se ei kuitenkaan kummemmin säväyttänyt. Tosin ihan kelpo sunnuntairuokaa.

Fontissa olen aiemmin käynyt muutamia vuosia sitten, kun se oli aika uusi ja hyvin erilainen kuin nykyään. Silloin tarjolla oli fiinimpiä ruokia ja pöydille oli katettu kangasservetit. Sen jälkeen tyyli on muuttunut ja nyt paikkaa taidettiin kuvailla sanoilla gastropub. Listalla on pääosin burgereita ja pizzoja, joista jälkimmäiset on muuten nimetty eri fonttien nimillä.

Turun parhaat burgerit_12Turun parhaat burgerit_2Turun parhaat burgerit_13Jos oikein arvasitte, ne tähän mennessä Turun parhaat burgerit löytyivät juurikin Fontista. Myönnetään, etten olisi arvannut, mutta oli mahtavaa yllättyä!

Ja ne burgerit, ne olivat kaikin puolin ihan täydellisiä. Leipä oli maukas, (herkullisia) kastikkeita monta ja erilaisia makuja paljon, pihvi oli juuri tarkasti kypsennetty ja maalaisranutkin sopivan rapsakoita. Välistä löytyi kirsikkatomaatteja, pekonia, jotain tosi hyvää hilloketta ja omnomnomnom. Ei tällaista postausta saisi kirjoittaa, tulee samantien ihan kauhea nälkä ja vesi kielelle.

Siispä kun joku nykyään kysyy, että mistä Turun parhaat burgerit löytyvät, tiedän mitä vastaan. Fontista. Jos kiinnostaa nähdä tarkemmin, miltä kyseinen taideteos näytti, kurkatkaapa tänne Einon blogiin. Eikö ookin herkullisen näköinen?

Myöhemmin lisätty huomio: Myös Kertun pekoni-juustoburgeri on aivan hitsin hyvä (bataattiranuilla tietty) ja Hello! American Dinerissa taas on hinta-laatusuhde kohdillaan. Kummallekin suositus Fontin burgerin lisäksi!

Toinen myöhemmin lisätty huomio: Nyt keskustaan on avattu myös Naughty BRGR, joka ansaitsee myös kehut!

Jos olet eri mieltä, kommentoi alle ja kerro, minkä ravintolan versio on oma suosikkisi!

Kuvat – Julius Töyrylä

* Yhteistyössä Foodora, Daily Bistro, Pikku-Torre ja Fontti

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Turun parhaat burgerit ja pari muutakin ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *