Yleinen

Parasta Turussa sunnuntaisin

kahvilla4kahvilla1 kahvilla2 kahvilla3Kyseessä ei ole Blankon brunssi, vaikka joku varmasti niin väittäisikin. Ei siinäkään muuta vikaa olekaan kuin tolkuton jonottaminen ja sitäkin tolkuttomampi ähky, mutta kun siirrytään jokivartta sata metriä lähemmäs Tuomiokirkkoa, on tunnelma ihan erilainen.

Parasta sunnuntaisessa Turussa on Café Artin terassi. Voisin viettää kaikki kesäiset viikonloppuaamut siellä siemaillen kaikessa rauhassa erinomaista cappucinoa, katsellen ohikulkevia kävelijöitä ja koittaen saada välillä paikalle lennähtäviä varpusia ikuistettua.

Jos tuntisin sellaisen käsitteen kuin kesäloma, saattaisin viettää siellä myös arkiaamuja. Mikään ei voita ammattitaidolla tehtyä kahvia ja puiden lomasta pilkistelevää aurinkoa. Tai ainakaan toimiston kahvikone sitä ei voita.

Cafe Artin terassin tunnelmassa on jotain hyvin pariisilaista – ei ihme, että viihdyn siellä. Terassin pienet lasipöydät ja ne varpuset ovat ihan kuin Luxembourgin puistosta, samoin terassioleskelijoiden asenne. Kahvin äärellä keskustellaan päivän politiikasta ja jalkapallon mm-kisoista. Joku juo viiniä. Eikä kenelläkään tunnu olevan kiire minnekään.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply