Sitä on aika onnellisessa asemassa, kun kutkuttavia projekteja tulee lähestulkoon ovista ja ikkunoista. Valokuvauskeikkaa, kirjoitushommia, some-paasaamista ja blogijuttuja. Huono puoli on se, ettei aika mitenkään riitä tähän kaikkeen sekä päivätyöhön ja arjen pyörittämiseen.

Vielä kun yhtälöön lisätään se seikka, että olen aivan perhanan huono sanomaan ei, koska pelkään jääväni jostakin hienosta jutusta paitsi, on lopputulos vähän huono. Aikataulut venyvät, kaikkea ei meinaa muistaa, langat eivät pysy käsissä. Eniten harmittaa, ettei itselle ja rakkaille jää aikaa. Ja mitä vähemmän juuri aikaa jää, sitä stressaantuneemmaksi muutun.

reetta v profiilikuva 2Rakastan sitä, että töitä, kiirettä ja projekteja riittää, mutta jossakin menee raja. Kun pitää sanoa seitsemättä kertaa ystävälle, että hei tänään en ehdi, tulee vain paha mieli. Lopulta kun kuitenkin ystävät, läheiset ja perhe ovat kaikkein tärkeimpiä.

Myös liikunnan- ja unenpuute tuntuvat nopeasti. Minä muutun ärtyneeksi ja turhautuneeksi, saatan äksyillä ja koen olevani aivan hukassa. Kesä ei helpota asiaa: valoisat illat saavat nukkumaanmenon venymään ja yöunet lyhenemään. Liikuntaa on kaikkein ihaninta harrastaa kesäisin, siis juuri nyt, mutta se on usein ensimmäinen asia, josta karsin, vaikkei missään nimessä pitäisi. Sillä on nimittäin huima vaikutus hyvinvointiin. Mitä vähemmän liikun, sitä vähemmän pidän itsestäni ja sitä turhautuneempi olen. Pienikin määrä hikoilua päivittäin tekee ihmeitä. Se antaa energiaa, endorfiinejä ja hyvää oloa.

kansikuva 1Koitan siis oppia sanomaan projekteille useammin ei ja rakkaille kyllä. Se on kaikkea muuta kuin helppoa – varsinkin, kun tarjolla on toinen toistaan kiinnostavampia juttuja.

On vain niin kovin helppoa sanoa joo ja unohtaa itsensä. Käyttää aikansa kaikkeen muuhun kuin omaan hyvinvointiin ja niihin asioihin, jotka tuovat voimaa arkeen. Vaikka työt olisivat kuinka kiinnostavia, pitäisi muistaa tasapaino. Liika on liikaa, ihan kaikessa – eikä burnout muuten iske niihin ihmisiin, jotka ovat kyllästyneitä työhönsä, vaan niihin, jotka paneutuvat siihen ihan täysillä.

reetta v profiilikuva 3En tahdo kuulostaa tyytymättömältä tai nillittäjältä, ainoastaan muistuttaa itselleni ja siinä samassa teille, että oma ja rakkaiden kanssa vietetty aika on kullanarvoista.

Joku joskus sanoi, että hyvä päivä jakautuu kolmeen osaan: 8 tuntia työtä ja työksi miellettäviä projekteja, 8 tuntia vapaa-aikaa ja 8 tuntia lepoa. Joskus koitin noudattaa tarkemmin, viime aikoina olen unohtanut. Ehkä on aika taas skarpata ja olla itselle vähän armollisempi, että voi olla muille enemmän.

Kuvat – Siiri

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Onnellisuuskomplekseja ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *