En ole koskaan ollut niitä ihmisiä, jotka odottavat kuumeisesti lomaa tai viikonloppua. Tykkään käydä töissä. Tänä kesänä olen kuitenkin nauttinut lomailusta erityisesti.

Jotain ihmeellistä lomassa nimittäin on. Olen enemmän itseni. Enkä usko, että kyse on vain tästä lomasta, vaan olen aika varma, että ajattelin näin myös tasan vuosi sitten.

Miksi siis tunnen kesäisin olevani oma itseni?

Epäilen, että oma aika tekee ihmeitä (ja ehkä myös viikon vaellus). Tänä kesänä olen viettänyt paljon aikaa itsekseni ja tehnyt asioita, joista nautin. Olen käynyt uimassa, lukenut kirjoja, kirjoittanut, valokuvannut, joogannut ja nauranut paljon. Olen seikkaillut uusissa paikoissa ja pyrkinyt pysähtymään aina, kun se on mahdollista.

Alan olla sitä mieltä, että silloin on eniten oma itsensä, kun tekee juuri niitä asioita, joita rakastaa. Ja vaikka rakastan myös työtäni, kaipaan sille vastapainoa.

Kun siis palaan ensi viikolla töihin, aion varata aikaa kaikille niille asioille, joista olen tänä kesänä ollut innoissani.

Aion käydä aamu-uinnilla ennen työpäivää, joogata mahdollisimman paljon ja nauttia terassilounaista niin kauan kuin se on mahdollista. Aion kantaa kameraa ja muistivihkoa mukana ja ikuistaa hetkiä ympärilläni. Aion lukea, kirjoittaa ja nauraa. Aion piipahtaa kirjaston lukusalissa ja taidenäyttelyissä. Aion hengittää askelten tahdissa ja katsella taivaalle, sillä sinisessä taivaassa ja valkeissa pilvissä on jotakin sellaista, mikä saa pysähtymään hetkeen.

Harkitsen myös jättäväni rinkkani esille koko talveksi, sillä semuistuttaa tästä kesästä ja tästä tunteesta. Siihen kiteytyvät seikkailumieli, vapaus ja se ihminen, joka haluan olla vielä sittenkin, kun loma on ohi.

Kuvat – Tiia Leppäkoski

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *