Oma tyyliMoi. Mitä kuuluu? Tälle puolelle ruutua ainakin hyvää. Olen viime postauksen jälkeen raivannut kotini katosta lattiaan, ja siinä sivussa taisi löytyä myös oma tyyli.

Niin. Kyllähän sitä kuvittelisi 25 vuoden ikään mennessä tietävänsä, mistä pitää, mutta nähtävästi ei. Sitten yhtäkkiä vaatekaappeja raivatessaan tajuaa, että hei, tällainenhan se oma tyyli oikeastaan on.

Mistä kaikki lähti?

Olen pitkään potenut ajoittaista ahdistusta kaikesta omistamastani materiasta ja haaveillut minimalistisesta (tai edes minimalistisemmasta) elämästä sekä täydellisen toimivasta vaatekaapista. Ei taida siis olla ihme, että innostuin Marie Kondon Konmari – Siivouksen elämänmullista taika -kirjasta. Sen innoittamana käärin hihat ja ryhdyin tositoimiin. Ensin levitin kaikki omistamani vaatteet olohuoneen lattialla ja alkujärkytyksen jälkeen aloin pohtimaan, mitkä niistä oikeasti tuottavat minulle iloa. Vaatekaappiin päätyivät lopulta vain ne, jotka herättivät lämpimia tunteita.

Kaikkein pahinta oli käydä läpi kengät, sillä moniin niistä olin varsin kiintynyt – ihan turhaan kylläkin. Lopulta sain karsittua 40 kenkäpariani reiluun 20 suosikkiin. Sekaan jäi kaksi sisustuselementiksi sopivaa kenkäparia sekä muutama sellainenkin, joista olisin voinut luopua, mutta joiden päätin antaa kulua loppuun rauhassa. Edelleen kenkiä tuntuu olevan enemmän kuin riittävästi. Saattaa jopa olla, että käyn homman läpi uudestaan, kunhan nyt ensin pääsen yli tästä ensimmäisestä järkytyksestä.

Oma tyyli löytyi vaatteita karsimalla

Kun vaatteet oli siis karsittu ja viikattu oikeaoppisesti takaisin kaappiin, oli yllättävää huomata, kuinka jäljelle jääneet noudattavat ihan selkeää kaavaa. Ensinnäkin lähes kaikki ovat mustia, valkoisia tai harmaita muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Hameet ovat tietyn mallisia, neuleet toistensa oloisia ja paidoissakin oli sellaista samankaltaista fiilistä. Kaikki näyttää ikään kuin kuuluvan yhteen.

Siinä sitten siivottua vaatekaappia tuijotellessani koin varsin ison ahaa-elämyksen (tältä siis näyttää meikäläisen oma tyyli!) ja sen jälkeen pukeutuminen onkin ollut innostavaa ja äärettömän helppoa. Ei ole pahemmin ollut asukriisejä, kun jokainen vaatekappale on suosikki ja tuntuu hyvältä päällä!

Niinhän se on tainnut ollakin, että vaikka vaatteita on kaapissa ollut reilusti, ne suosikit ovat hukkuneet kaikkien ei-niin-kivojen sekaan ja tehneet pukeutumisesta monina aamuina vaikeaa.

Oma tyyli. Kyllähän minä olen sen aiemminkin tuntenut, mutta sotkuinen ja täynnä turhia vaatteita oleva kaappi on estänyt näkemästä sitä ihan kunnolla kuitenkaan.

Asukuvissa päällä:

Crop top – Selected Femme / farkkutakki – Zara / hame – Lindex / kengät – Adidas / laukku – Mango / aurinkolasit – Specsavers / kaulakoru – Jane Koenig

Oma tyyli hukassaMiten löytää oma tyyliOman tyylin löytäminen
Kuvat – Tiia Leppäkoski, editointi – minä

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Oma tyyli ja miten sen voi löytää kotia raivaamalla ”

  1. Aloitin joskus talvella/keväällä kuuntelemaan tuota Marie Kondon äänikirjaa youtubesta ja en ehtiny kuuntelemaan kokonaan kun se poistettiin sieltä.. Ja siitä lähtien pitäny lukea/kuunnella se loppuun.. Nyt haluaisin vielä enemmän ! :)
    Huomaan itekin, että vaikka oon hyvin saanu karsittua vaatekaappiin vaan niitä kivoja vaatteita, siellä on silti niitä ihan kivoja häiritsemässä ja aiheuttamassa asukriisejä.. Jotenkin vaikea saada ihan kaikki käytyä läpi, kun aina jossain kohtaa tulee se ”muttakun tää on työvaate, muttakun tarviin jotain huonoja remppavaatteiksi, muttakun tää on vielä niin hyväkuntonen”… Ja sit jotkut tänhetkiset lempivaatteet on kyllä ollu jossain välissä semmosia, joista oon luullu että on virheostos.. mutta kuukausien – jopa vuosien jälkeen niistä onkin tullu se lempparivaate…. Eli hankalaks menee :D mutta ehkä tää tästä, onneksi siivous on osa arkea jo nyt ja tykkään siitä.. niin ei oikeesti oo ongelmaa joka pakottais siivoilemaan kaappeja eli voin spekuloida näitä rauhassa :D

    tulipas tästä avautuminen….
    :D

    1. Ah ihanaa, että löytyy kohtalotovereita! Voisin puhua tästä puoli päivää… :D suosittelen lukemaan kirjan! Sieltä löytyy vinkkejä myös tollaisten remppavaatteiden ym. poisheittämiseen. Itse yritin karsia todella rajusti, mutta vieläkin saattoi jotain sellaisia jäädä, joita olisi voinut laittaa kiertoon. Ja itselle tuli hyvä mieli, kun kaverit kävivät ottamansa mun kasasta omansa ja loput vein Konttiin. Tuo miten lempparivaatteet muuttuu ajan myötä, on kyllä haastavampi juttu ja sitä mietin itsekin. Ehkä ajan myötä näkee, jos alkaa harmittaa, että heitti jonkin jutun menemään, mutta ehkä ei! Ja siistit kaapit ja järkevä vaatekaappi tuovat kyllä sen verran iloa, että ehkä sellaisilta harmituksilta säästyy. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *