Vaihdoin viime torstaina huonekalujen järjestystä keittiössä ja olohuoneessa. Keittiössä työnsin vanhan pirttipöydän lähemmäs ikkunoita ja viinilaseja kannattelevan teräshyllyn liitutauluseinän eteen. Olohuoneessa vaihdoin tv-tason ja vaaterekin paikkaa, käänsin sohvan kohti ikkunoita ja matonkin poikittain.

Ihan vain, koska kaipasin vaihtelua.

min_mv_5min_mv_1Työssäni rakastan erityisesti sitä, ettei yksikään päivä ole samanlainen. Melkein joka päivä oppii jotain uutta, pääsee haastamaan itsensä ja tekemään jotain erilaista.

Vähän väliä huomaan myös haaveilevani muutosta – Helsinkiin tai vaikka ulkomaille, johonkin uuteen paikkaan. Haaveilen, ettei mikään ole tuttua, vaan voisin tutustua uuteen kaupunkiin kadunkulma kerrallaan. Ajatus siitä, ettei kukaan tunne minua vielä, kutkuttaa. Että voi sulautua joukkoon ja vain olla.

Viime kevään ja tämän syksyn aikana olen käynyt Helsingissä työn puitteissa useammin kuin koskaan ennen. Niiden myötä siitä on haalistunut uuden kaupungin hohto ja nyt se tuntuu ihan samalla tavalla kaupungilta kuin Turkukin, ei niin uudelta ja jännittävältä.

min_mv_4min_mv_3Muuttaminen uuteen kaupunkiin ei kuitenkaan muuttaisi mitään. Ennen pitkää sekin tuntuisi samalta kuin nykyinen ja kaipaisin taas muualle – ehkä Pietariin, Göteborgiin, Pariisiin tai Kööpenhaminaan. On siis turha haaveilla muutosta uutuudenviehätyksen takia. Saman tunteen voi kokea myös matkustaessa.

Sitä paitsi Turku tuntuu juuri nyt aika kivalta. Sopivan kokoiselta ja kotoisalta.

Rakastan Aurajoen vartta etenkin syysiltaisin, kun katuvalot osuvat jokea reunustaviin puihin, asfaltin peittäviin lehtiin ja heijastuvat joen pinnasta. Rakastan matalalta paistavaa syysaurinkoa, joka osuu silmiin kerrostalojen välistä ja tekee kaupungista jotenkin pehmeämmän. Rakastan kauppatoria, kirjastoa, föriä, Ruissaloa, Tintåa, Cafe Artia, Gaggui kaffelaa ja Puolalanpuistoa. Rakastan Wäinö Aaltosen museota ja junaradan ylittävää kävelysiltaa.

min_mv_2Juuri nyt on siis aika hyvä olla juuri tässä. Sopivaa uutta asuntoakaan ei ole vielä tullut vastaan, eikä juuri nyt ole kiirekään. Tykkään kotikaupunkini lisäksi nykyisestä asunnostani niin paljon, että ajattelin nauttia siitä niin kauan kuin siinä asun.

Kuvat – Siiri Saarela

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *