harmaa neuletakki ja polkkatukka 2Ajattelin tänään heittäytyä ihan villiksi ja jakaa omat veikkaukseni vuoden Oscar-ehdokkaista teidän kanssanne. Että voitte sitten nauraa, jos menevät ihan metsään tai muuten vain jännittää mukana. Viime vuonna veikkaukset menivät päin mäntyä, sitä aiempana vähän paremmin. Saa sitten nähdä, miten tänä vuonna, mutta tässä ovat.

Paras elokuva: The Revenant

Ei välttämättä oma suosikkini, mutta eivätpä nämä parhaat elokuvat juuri koskaan ole. Kaiken kaikkiaan kuitenkin huikea elokuvaelämys, jonka rinnalla muut ehdokkaat tuntuvat pieniltä.

Paras ohjaus: Alejandro González Iñárritu / The Revenant

Pähkäilin tässä aika pitkään Iñárritun ja Mad Maxin ohjanneen George Millerin välillä. Olisihan se meinaan aika hauskaa, jos George Miller voittaisi.

Paras kuvaus: Emmanuel Lubezki / The Revenant

Juuri kuvaus on The Revenantin parasta antia ja vaikka Lubezki on saanut jo kaksi Oscaria (The Birdman & Gravity), ansaitsee hän sellaisen tästäkin.

Paras leikkaus: The Big Short

harmaa neuletakki 1Paras sovitettu käsikirjoitus: The Big Short

Ah, parhautta! Etenkin kohdat, joissa julkkikset, kuten Selena Gomez tai Anthony Bourdain selittävät katsojalle finanssialan vaikeita termejä käytännön esimerkeillä.

Paras alkuperäinen käsikirjoitus: Spotlight

Spotlight oli niin taitavasti rakennettu, ettei elokuvan aikana ehtinyt hetkeksikään tulla tylsä. Henkilökohtainen suosikkini käsikirjoituksen suhteen on kuitenkin runollinen Room, sillä se iski luihin ja ytimiin paremmin kuin moni elokuva pitkään aikaan.

Paras alkuperäinen musiiikki: The Hateful Eight

Paras biisi: Jimmy Napes & Sam Smith – Writings on the wall

Paras animaatioelokuva: Inside Out

Paras dokumentti: Amy

Paras vieraskielinen elokuva: Son of Saul

harmaa neultakki ja polkkatukkaParas miespääosa: Leonardo DiCaprio

Leonardo on vuosi toisensa jälkeen tehnyt huikeita rooleja, mutta tällä kertaa hän ylittää itsensä ja saa pystin juuri sen takia. Vaikka Michael Fassbender ja Eddie Redmayne tekivät kumpikin huikeat roolisuoritukset tahoillaan, jäävät ne Leonardon varjoon.

Paras naispääosa: Brie Larson

Teoriassa toivoisin, että Cate Blanchett voittaisi Oscarin roolistaan Carolissa, mutten sitten kuitenkaan usko siihen. Rooli on meinaan niin hienovaraisen kaunis, että itkettää. Se muistuttaa kuitenkin vähän turhan paljon Blue Jasmine -elokuvan roolia, josta Blanchett sai pystin vain hetki sitten. Brooklyniä en ole vielä nähnyt, mutta siitä huolimatta olen aivan ihastunut Saoirse Ronaniin jo nyt.

Paras miessivuosa: Sylvester Stallone

Oma suosikkini on Mark Ruffalo, mutta eiköhän pysty mene Stallonelle kuitenkin,

Paras naissivuosa: Alicia Vikander

Alicia Vikander on Tanskalaisessa tytössä huikean kaunis ja tekee vähintäänkin yhtä hyvän roolisuorituksen kuin vastanäyttelijä Eddie Redmayne.

polkkatukka ylös kierrettynäParas puvustus: Mad Max: Fury Road

Paras lavastus: Mad Max: Fury Road

Paras maskeeraus & hiukset: Mad Max: Fury Road

Parhaat visuaaliset tehosteet: Mad Max: Fury Road

Ja loput, kuten äänimiksauksen ja lyhytelokuvan, jätän suosiolla muiden veikattavaksi, sillä en osaa sanoa niistä tänä vuonna yhtään mitään.

Mutta hei, mitkä on sun veikkaukset?

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

3 thoughts on “ Oscar-veikkaukset 2016 ”

  1. Sorry – mä liputan Eddien puolesta parhaassa miespääosassa! :D Parhaaksi elokuvaksi The Revenant voisi mennä, ja ohjauksen pystin vienee Inaritu. Paras puvustus saletisti Tanskalaiselle tytölle! Palataan linjoille parin tunnin päästä jännittämään ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *