Minä matkustelen aina silloin tällöin. En paljon, mutta välillä kuitenkin. Tämän vuoden puolella olen ollut Pariisissa ja Budapestissa. Viime vuonna San Franciscossa ja vähän pidemmän aikaa Ranskassa. Uudeksi vuodeksi matkaan Ruotsin puolelle ja sen jälkeen viivyn poikaystävän kanssa hetken Kööpenhaminassa. Ensi vuodeksi haaveilen matkoista Pietariin, Berliiniin ja Wieniin  – kaupunkimatkailija selvästikin. Rannalla jaksaisin makoilla päivän tai kaksi ja sen jälkeen pitäisi olla keksimässä muuta tekemistä. Toisaalta joogaretriitti Intiaan tai surffaus-bootcamp Balille kyllä kelpaisivat.

Kun lähden matkalle, haluan sukeltaa kohteeseen niin hyvin kuin mahdollista. Imeä uusia vaikutteita, maistella uusia makuja sekä ihailla kauniita paikkoja, löytää joku piilossa oleva helmi. Ensimmäisestä Pariisin matkastani asti olen luottanut Mondon matkaoppaisiin. Ne ovat ohjanneet tämän turistin niin moneen mielenkiintoiseen paikkaan, etteivät sormey ja varpaay mitenkään riitä laskemaan. Myös TripAdvisorin Offline City Guidesit ovat olleet korvaamattomia, mutta erityisesti nuo Mondon taskukokoiset opukset. Ilman niitä olisin ollut aika hukassa tai saanut vain pintaraapaisun matkakohteesta.

mondo pariisi, mondo pietari, mondo kööpenhamina, mondo budapest
Mondon matkaoppaiden avulla olen löytänyt ainakin:
1. Ravintoloita, joiden menuista haaveilen edelleen
2. Vintage-liikkeitä, joihin voisin upottaa koko matkabudjettini
3. Yökerhoja sekä baareja, joihin en mitenkään olisi muuten eksynyt
4. Kiralyn lumoavan kylpylän Budapestissa
5. Käytännön vinkit paikasta toiseen liikkumiseen

Olisihan se niin kovin paljon runollisempaa tupsahtaa sympaattiseen pariisilaiskahvilaan Montmartren kukkuloilla tai sattumalta onnistua astumaan henkeäsalpaavan kauniiseen turkkilaiskylpylään Pestissä. Tai ylipäätään tietää, mikä on helpoin ja nopein tapa päästä lentokentältä kaupungin keskustaan. Ei niin vain tapahdu! Todennäköisyys löytää kaikki kohdekaupungin hienoudet ovat vähän samat kuin kesällä neliapiloiden bongaamisessa nurmikon keskeltä: joskus ei näy yhtään, joskus useampi. Hiukan suorittaja-luonteisena matkustajana haluan varmistaa näkeväni mahdollisimman monta paikkaa, kun kerran reissuun lähden.

mondo matkaopasmondo matkaopas pariisiOmassa kirjahyllyssäni (ja milloin missäkin) oleilee neljän eri kaupungin matkaoppaat: Pariisin, Budapestin, Pietarin ja Kööpenhaminan. Kaksi ensimmäistä ovat käytössä toimiviksi testattuja; jälkimmäiset odottavat tulevia matkoja. Pariisi-opas on vuoden 2013  alusta ja ollut mukana parillakin visiitillä kaupunkiin. Kirja on reissussa rähjääntynyt – suurin osa sivuista on hiirenkorvilla ja monelle niistä on tehty erinäisiä merkintöjä. Tämä paikka on pakko löytää , häkellyttävän upea valokuvagalleria, kaupungin parhaat creme bruleet, upea näköala. En suostu enää lähtemään reissuun ilman kunnon matkaopasta. Kirja on pieni satsaus siihen, että reissu onnistuu joka kerta erinomaisesti. Sitä tosin saattaa päätyä kiertelemään kilometritolkulla etsimässä sitä kirjassa mainittua tiettyä ravintolaa, jota hehkutettiin maasta taivaaseen.

Minkälainen reissaaja sinä olet? 

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *