Matkalle pakkaaminen
Olen älyttömän mukavuudenhaluinen, mitä tulee matkalle pakkaamiseen. Kun on kerran raahannut valtavia matkalaukkuja selkä vääränä ympäri Pariisin metroa ja katuja, voi olla varma, ettei halua tehdä sitä uudestaan. Siispä nykyään valitsen mieluiten mahdollisimman pienen matkalaukun, johon ei ylimääräistä juurikaan mahdu. Tosin sen verran tilavan, että mahdollisille kotiinviemisille (lue: viineille) on tilaa.

Kevyen laukun lisäksi haluan pukeutumisen olevan mukavaa. Vaikka lomalla tekisi aina niin kovasti mieli näyttää tyylikkäältä ja elegantilta, ei sitä mielestäni kannata tehdä mukavuuden kustannuksella. Mieluummin seikkailen ympäri kaupunkia lenkkareissani kuin luovutan puolessa välissä kipeytyneiden päkijöiden takia, ja mieluummin näytän tylsältä kuin värjöttelen kylmissäni kauniissa vaatteissani. Ja kun en kuitenkaan oikein tunne oloani kotoisaksi tuulipuvussa (kaupunkiverkkarit on sitten asia erikseen) ja ihan hiukkasen haluaisin kyllä näyttää hyvältäkin, mitä oikein pakkaan mukaan?

Pakkauslista kaupunkilomalle:

1. Mukavat kengät, joilla jaksaa tutkia kaupunkia aamusta iltaan. Niken Airmaxit ovat oman kokemukseni mukaan olleet tähän mennessä kaikkein parhaat kaupunkikengät!
2. Olkahihnallinen laukku, jonne mahtuu lompakko, järjestelmäkamera, matkaopas, vesipullo ja tarvittaessa vaikka lisää lämmintä vaatettakin.
3. Mustat farkut, koska niin helpot.
4. Mekkoja & hameita. Ne vievät vähän tilaa ja ovat kevyitä kuljettaa.
5. Villahuivin, joka suojaa tuulelta ja toimii tarvittaessa vaikka torkkupeittona.
6. Lämpimiä, luonnonkuituisia paitoja. Erityisen hyviä ovat college-paidat ja kashmir-neuleet.

Nämä jätän kotiin:

1. Korkokengät, ellei tarkoitus ole nimenomaan mennä hienoihin juhliin, kuten uutenavuotena.
2. Keinokuituiset paidat (esim. polyesteri), jotka hiostavat, eivätkä pidä lämpimänä.
3. Mutta jos kuitenkin – vaatteet. Todennäköisesti niitä ei tarvita ja ilmankin pärjää.
4. Isot ja muhkeat neuleet. Ne vievät tuhottomasti tilaa laukussa, vaikka lämpimiä ovatkin. Kerrospukeutuminen tulee silti helpommaksi.

Gdanskin reissu meni ihan poikkeuksellisen minimalistisesti, sillä unohdin matkaa edeltävänä iltana pesemäni sukkahousut iloisesti pyykkitelineelle, joten mukaan ottamani hame ja mekko olivat sitten samantien poissuljettuja. Noh, tulipa ainakin kokeiltua, miltä mekko näyttää mustien farkkujen päältä. Ei muuten niin pahalta kuin voisi kuvitella. Mitä sinä pakkaat matkalle mukaan?

Kuvissa päällä:
villahuivi – Moss Copenhagen / villakangastakki – Mango / olkalaukku – Bianco 

Miten pakata matkallereetta vee gdanskissa

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *