Matkat Tyyli

Mitä pakata kaupunkilomalle?

R_budapestissa3

R_budapestissa4

Matkat aiheuttavat aina päänvaivaa pakkaamisen suhteen. Sitä haluaisi pukeutua ihan erityisen kivasti, kun kerran reissuun ollaan lähdössä, mutta toisaalta ei haluaisi änkeä laukkua täyteenkään. Etenkin jos sattuu suuntaamaan sellaisiin kaupunkeihin kuin Pariisi, New York tai Lontoo, joissa jokaikisen asukkaan kuvittelee pukeutuvan kuin katumuotisivustojen off duty -mallit, eikä itse haluaisi hirveästi huonommaksi laittaa.

Minulla on tapana suunnitteluvaiheessa levittää vaatteet keskelle lattiaa, jotta näen kaiken kerralla. Näin saan nopeasti käsityksen siitä, paljonko pakattavaa on, mitkä kaikki toimivat yhteen ja puuttuuko jotain oleellista. Mitä mukaan sitten kannattaisi ottaa?

Pakkaa viikonloppureissulle mukaan:

1. Yhteensopivia vaatteita – mikäli jokainen yläosa toimii jokaisen alaosan kanssa, olet luultavasti onnistunut valitsemaan vaatteesi varsin hyvin.
2. Mukavat kengät, enkä nyt tarkoita niitä kenkäkaappin mukavimpia stilettoja, vaan mukavimpia tennareita ja lenkkareita. Etenkin, jos suuntaat kaupunkiin, jossa nähtävää riittää.
3. Puolet siitä, mitä kuvittelet tarvitsevasi. On paljon mukavampaa liikkua paikasta toiseen kevyen matkalaukun kanssa.

Budapestiin otin mukaan pienen matkalaukun, johon mahdutin kaiken tarvitsemani (ja luonnollisesti vähän liikaakin), sekä muutaman viinipullon takaisinpäin tullessa. Paikan päällä matkalaukun koolla ei juurikaan ole merkitystä, ellei sitten ajatellut hukuttaa läheisiään tuliaisiin, mutta itse matkustusvaiheessa kevyt laukku on unelma.

Minä otan mielelläni matkalle mukaan luottovaatteita, jotka ei koskaan petä. Erikoisuudet ja uutuudet säästän suosiolla toiseen kertaan. Muotibloggaaja tai ei, mutta joskus on parempi suosia mukavuutta.

Budapestissa kuljin päivät rennoissa boyfriend-farkuissa ja Selected Femmen avoselkäisessä topissa tai kaupunkisortseissa ja pellava-paidoissa. Viileämpinä hetkinä heitin päälleni lämpimän neuleen tai farkkutakin. Illalliselle saatoin panostaa vaihtamalla rennot housut hameeseen ja lentokoneeseen puin simppelin maksimekon.

Ja vaikka mukana oli kahdet reissukelpoisiksi todetut kengät (Converset ja Tomsin loaferit), olen nyt sitä mieltä, että tarvitsen supermukavat kaupunkitennarit. Ehdotuksia?
Niken Airmaxit tai New Balancet?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply