Ajatuksia

Mitä olen oppinut rakkaudesta

short hair red 2Ainakin sen, että sitä on olemassa. Pitkään kyllä epäilin.

Olen oppinut myös sen, että välimatka tekee hyvää. Kun on erossa toisesta, on helpompi tarkastella omia tunteita ja kokea ne aidosti, eikä vain kuvitella kokevansa. Oma aika ja omat harrastukset ovat korvaamattomia – etenkin niille tyypeille, jotka helposti hukuttavat itsensä toiseen ja unohtavat, keitä ovat.

Senkin olen oppinut, ettei suhdetta kannata aloittaa, jos heti kättelyssä tietää, että oikeasti tarvitsisi olla yksin ja käsitellä asioita ennen kuin on valmis olemaan jonkun kanssa. Itseä on vaikea etsiä toisesta. Ja pakkohan se on ensin tietää, kuka oikein on, ja vasta sitten miettiä, keitä me oikein olemme yhdessä.

short hair red lipstick 2Olen huomannut, että isokin riita voi syntyä mistä tahansa. Jopa Lady Gagasta tai alkuperäiskansojen asemasta. Aika usein riidan aihe ei oikeastaan ole kuitenkaan se syy, jonka takia riita oikeastaan syttyi. Monesti kyse on jostakin ihan muusta: stressistä tai vain siitä, ettei osaa ilmaista itseään niin kuin haluaisi.

Matkustaminen on mielestäni paras tapa tutustua toiseen ja sitten myöhemmin taas vahvistaa suhdetta. Poissa kotoa, etenkin vaikeissa paikoissa, oppii yhteiset tavat toimia ja selvitä erilaisista tilanteista. Sitä oppii lukemaan toista paremmin ja ymmärtämään erilaisia reaktioita. Samalla matkustaminen on myös ihana tapa luoda yhteisiä muistoja.

short hair red lipstickOlen oppinut, ettei parisuhde ei ole ratkaisu ongelmiin. Siitä huolimatta niin sortuu helposti ajattelemaan. Onni ei löydy toisesta ihmisestä. Se pitää löytää itse.

Ennen kaikkea olen oppinut sen, että rakkaus on päätös. Tai valinta, miten sen nyt haluaa ajatella. Se on päätös olla toisen kanssa ja tehdä töitä suhteen eteen. Oppia ymmärtämään, kommunikoimaan  ja riitelemään. Löytää yhteiset tavat toimia. Se on sitä, että valitsee toisen ihmisen, yhä uudelleen ja uudelleen.

Senkin olen oppinut, ettei rakkaus ole niin vakavaa kuin Disney-elokuvat antavat olettaa. Tai läheskään niin dramaattista kuin romanttiset komediat vihjaavat. Sen sijaan se hauskaa, mieltä rauhoittavaa, lempeää ja lämpöistä, luottavaista, rohkaisevaa, kasvattavaa ja eteenpäin potkivaa.

Kerran ruokakaupan leipähyllyjen välissä kuulin pienen tytön sanovan, että rakkaus on pehmeä kuin pulla. 

Fiksu likka.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Siiri
  14/02/2016 at 20:44

  IHANA!! IHANA. ihana. Näytin tolle mun almost boyfriendillekin tän, oli niin hyvä. Sana hallussa <3

  • Reply
   Reetta V.
   14/02/2016 at 21:04

   Kiiiiiitos tuhannesti Siiri! <3 Kyllä
   mä tätä tässä oonkin hionut ja hinkannut :'D

 • Reply
  Pirjo Vahanen
  15/02/2016 at 09:33

  Erittäin kauniisti kirjoitettu.Sulla on sana hallussa.

  • Reply
   Reetta V.
   15/02/2016 at 13:05

   Kiitos, kauniisti sanottu! Aina ei kyllä ole sanat hallussa, mutta välillä edes. :)

 • Reply
  Maria Ihanaista
  15/02/2016 at 18:47

  Ihana teksti ja totta joka sana! :)

  • Reply
   Reetta V.
   15/02/2016 at 18:50

   Kiva kuulla, että oot samaa
   mieltä! <3

 • Reply
  Aleksi
  18/07/2016 at 11:31

  Todella hyvä kirjoitus ja itellä kaikki edelliset ihastukset ovat olleet ykspuolisia joten odotan uutta ihastusta joka pistää pollani taas aivan sekaisin, se on vaan niin ihanaa^^^!

  • Reply
   Reetta V.
   18/07/2016 at 13:52

   Voi kiitos Aleksi! Ja heh, ihastuminen on kyllä ihanaa. Toivottavasti sun kohdalla ei ole ensi kerralla yksipuolista!

  Leave a Reply