short hair red 2Ainakin sen, että sitä on olemassa. Pitkään kyllä epäilin.

Olen oppinut myös sen, että välimatka tekee hyvää. Kun on erossa toisesta, on helpompi tarkastella omia tunteita ja kokea ne aidosti, eikä vain kuvitella kokevansa. Oma aika ja omat harrastukset ovat korvaamattomia – etenkin niille tyypeille, jotka helposti hukuttavat itsensä toiseen ja unohtavat, keitä ovat.

Senkin olen oppinut, ettei suhdetta kannata aloittaa, jos heti kättelyssä tietää, että oikeasti tarvitsisi olla yksin ja käsitellä asioita ennen kuin on valmis olemaan jonkun kanssa. Itseä on vaikea etsiä toisesta. Ja pakkohan se on ensin tietää, kuka oikein on, ja vasta sitten miettiä, keitä me oikein olemme yhdessä.

short hair red lipstick 2Olen huomannut, että isokin riita voi syntyä mistä tahansa. Jopa Lady Gagasta tai alkuperäiskansojen asemasta. Aika usein riidan aihe ei oikeastaan ole kuitenkaan se syy, jonka takia riita oikeastaan syttyi. Monesti kyse on jostakin ihan muusta: stressistä tai vain siitä, ettei osaa ilmaista itseään niin kuin haluaisi.

Matkustaminen on mielestäni paras tapa tutustua toiseen ja sitten myöhemmin taas vahvistaa suhdetta. Poissa kotoa, etenkin vaikeissa paikoissa, oppii yhteiset tavat toimia ja selvitä erilaisista tilanteista. Sitä oppii lukemaan toista paremmin ja ymmärtämään erilaisia reaktioita. Samalla matkustaminen on myös ihana tapa luoda yhteisiä muistoja.

short hair red lipstickOlen oppinut, ettei parisuhde ei ole ratkaisu ongelmiin. Siitä huolimatta niin sortuu helposti ajattelemaan. Onni ei löydy toisesta ihmisestä. Se pitää löytää itse.

Ennen kaikkea olen oppinut sen, että rakkaus on päätös. Tai valinta, miten sen nyt haluaa ajatella. Se on päätös olla toisen kanssa ja tehdä töitä suhteen eteen. Oppia ymmärtämään, kommunikoimaan  ja riitelemään. Löytää yhteiset tavat toimia. Se on sitä, että valitsee toisen ihmisen, yhä uudelleen ja uudelleen.

Senkin olen oppinut, ettei rakkaus ole niin vakavaa kuin Disney-elokuvat antavat olettaa. Tai läheskään niin dramaattista kuin romanttiset komediat vihjaavat. Sen sijaan se hauskaa, mieltä rauhoittavaa, lempeää ja lämpöistä, luottavaista, rohkaisevaa, kasvattavaa ja eteenpäin potkivaa.

Kerran ruokakaupan leipähyllyjen välissä kuulin pienen tytön sanovan, että rakkaus on pehmeä kuin pulla. 

Fiksu likka.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

8 thoughts on “ Mitä olen oppinut rakkaudesta ”

  1. Todella hyvä kirjoitus ja itellä kaikki edelliset ihastukset ovat olleet ykspuolisia joten odotan uutta ihastusta joka pistää pollani taas aivan sekaisin, se on vaan niin ihanaa^^^!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *