Taidan olla siinä iässä, että parasta, mitä kesällä ja lomalla voi tehdä, on pakata kimpsut ja kampsut mukaan, soutaa saareen ja viettää viikonloppu ilman juoksevaa sähköä tai 3G-yhteyttä.

JUhannus_4Juhannus_viini 2Suvun pienenpieni saari kasvaa koivuja, pajuja sekä muita lehtipuita, joiden huminaa ja havinaa kuunnellessa hengitystahti hidastuu ja sydämenlyönnit tasaantuvat.

Juhannus_pöytäJuhannus_kasviksetJuhannus_aleksei2Vesi on tähän aikaan elokuusta jo aivan hiton kylmää. Mies ja vanhempani uivat metrin tai muutaman, itse uskallan hädin tuskin kolmannella kerralla kastaa koko kropan tumman vedenpinnan alle.

Saunassa tuoksuu ruisleivältä, kun poikaystävä valuttaa tummaa Kozelia löylyveden sekaan. Löylyt ovat puusaunassa paremmat kuin missään, kuumat ja kosteat.

Juhannus_saslikJuhannus_uudetperunatJuhannus_mökkiGrilliruokaa tulee takuulla ikävä, ei kylläkään makkaraa, mutta savun  ja hiiligrillin makuja: tummaksi ja mehukkaiksi paahtuneita tomaatinpuolikkaita, rapeapintaisia ahvenfileitä ja marinoituja saslikeja, kesäkurpitsaviipaleita ja halloumia.

Juhannus_8Juhannus_7Vaikka olenkin niin kovin kaupunkilainen nykyään, pakenen kaupunkielämää mielelläni tänne järven ja hyttysten keskelle.

Täällä asioista tulee yksinkertaisia, vaihtoehtoja ei ole liikaa. Minimalismia kai omalla tavallaan. Lakanoita on yksi pari, pyyhkeitä kaksi, ruoaksi sitä mitä voi grillata, mausteina suolaa ja pippuria, ajanviettomahdollisuuksia kaikenlainen puuhastelu, melonta, saunominen ja mukaan pakatut kirjat.

Juhannus_viiniOlisiko tällainen olo aina, jos asuisi muualla kuin kaupungin keskustassa? Tuntuisiko luonnon lähellä aina tältä? Olisiko helpompi hengittää, vähemmän stressiä ja kiirettä, arki yksinkertaisempi ja elämä rauhallisempaa?

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *