mansikkasorbetti 2

Vielä ehtii! Nimittäin tehdä sorbettia tuoreista mansikoista. Superherkullinen mansikkasorbetti valmistuu peräti kolmesta raaka-aineesta, ja sen voi tehdä joko jäätelökoneella tai ilman. Kone on toki hiukan helpompi vaihtoehto, mutta jos aikaa ja viitseliäisyyttä riittää, ei sorbetin valmistaminen ilman konetta ole vaikeaa. Ja tämä on muuten ihan hitsin hyvää!

Paitsi että tuoreista marjoista valmistettu mansikkasorbetti on superhyvää, tämä versio on myös terveellinen. Ei tosin mikään laihduttajan valinta, mutta aika hyvä kuitenkin, kun valkoinen sokeri on korvattu kookospalmusokerilla. Se sisältää paljon (ainakin tavalliseen sokeriin verrattuna) ravintoaineita ja nostaa verensokeriakin vain hyvin maltillisesti. Jos totta puhutaan, tämä myös maistuu ihan paljon paremmalta kuin tavallinen sokeri.

Mikäli tuoreita mansikoita ei juuri nyt satu olemaan saatavilla, mutta mielesi tekisi sorbettia, voit ihan hyvin korvata ne pakastemarjoilla. Tuoreista mansikoista valmistettu on kuitenkin pakasteista valmistettua herkumpaa!

Mansikkasorbetti / resepti kahdelle:
  • n. 200 g tuoreita mansikoita
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 0,5 dl kookospalmusokeria

Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kananmunan valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että voit nostaa kulhon ylösalaisin sotkematta mitään. Lisää valkuaisvaahdon joukkoon kookospalmusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita mukaan mansikkasose ja iske jäätelökoneeseen hurisemaan. Mikäli et omista jäätelökonetta, kaada seos kulhoon ja laita se pakastimeen. Sekoita muutaman kerran noin puolen tunnin välein.

Jos haluat sorbetistasi ihan erityisen hyvää, tarjoile se tuoreiden mansikkaviipaleiden kera!

mansikkasorbetti 3
Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Mansikkasorbetti ”

  1. nam nam. näyttää herkulta !
    mutta vaikka muuten tykkäilen leipoa ja laittaa ruokaa, kotona tehty jätski on jotenkin niiiin vaivalloista – ainakin mun mielikuvissa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *