tukholma-13”En kestä näitä brittejä”, whatsappaa Manchesterissa päin asuva ystäväni, ja jatkaa: ”Oisko telekonferenssin aika?”

”10 min”, vastaan ja hetken päästä puhelimeni jo soi. Puhumme tunnin, sitten vielä toisen. Hän avautuu huonoista treffeistä, minä monesta muusta.

Analysoimme elämää ja puhumme tavoitteistamme. ”Onko sulla viisivuotissuunnitelmaa?” ”Ei, onko sulla?” ”Ei, enkä ole varma, tarvitseeko edes”.

tukholma-4tukholma-3
tukholma-2Seuraavana päivänä Tukholmassa asuva ystävä kysyy, varasinko laivamatkat hänen luokseen tulevalle viikonlopulle.

”En vielä, ehkä huomenna!”

Illalla kolmas ystävä, joka asuu Kööpenhaminassa, soittaa työmatkaltaan Prahasta. ”Kuule, olisi yksi kysymys.” ”Ja niin muuten, Praha on tosi kiva.”

tukholma-6tukholma-10tukholma-11tukholma-9Aamulla herään 05:30, jotta ehdin pestä hiukset ennen aivan liian aikaisin lähtevää Helsingin-junaa. Palaverin jälkeen näen ystävääni ennen kuin lähden takaisin Turkuun. Minä lusikoin pienestä pahvipurkista gelatoa samalla kun hän unelmoi elämästä ulkomailla, ehkä Lontoossa.

Tai mistä sitä ikinä tietää missä? Maailma tuntuu niin kovin pieneltä juuri nyt.

tukholma-7tukholma-8Vaikka ystäväni ovat ympäri maailmaa, ovat he samalla niin kovin lähellä. Ulkomaille muuttaminenkaan ei tunnu kauhean isolta jutulta juuri nyt. Ystävyys ei ole kilometreista kiinni. Tukholma on melkein yhtä lähellä kuin Helsinki, eikä eri asuinpaikka tarkoita, etteikö voisi olla hyviä ystäviä.

Onneksi. On niin hyviä ystäviä, että olisi sääli antaa ystävyyden loppua vain siksi, että jokainen meistä tavoittelee unelmiaan.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Mutta maailma tuntuu niin pieneltä juuri nyt ”

  1. Tää oli tosi kiva postaus! Ja niin totta kyllä. Esim. silloin, kun oli itsekin vaihdossa, ei oikeastaan tuntunut, että olisi ollut kovinkaan kaukana tai ”poissa”. Sama juttu nytkin, kun muutamia kavereita asuu ulkomailla, mutta whatsappien ja muiden kanssa kaikki on saavutettavissa ihan samalla tavalla kuin täällä Suomessa asuvatkin!

    1. Kiitos Maria! <3 Ja siis niinpä: kukaan (edes itse) ei tunnu koskaan olevan kauhean kaukana tai mitenkään poissa, kun on niin helppo tavoittaa nykyään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *