Travellers flatlay 1Tämä hetki vanhan ja uuden vuoden välillä on samaan aikaan haikeaa ja täynnä mahdollisuuksia. Hyvästejä ja uusia alkuja. Tulevan maalailua ja uudesta vuodesta haaveilua, taakse jäävän vuoden läpikäyntiä. Sitä väkisinkin pohtii, kuka oikein onkaan ensi vuonna, millainen tyyppi. Mihin haluaa käyttää aikansa, mitä kenties saavuttaa. Entä mitä sitä oikeastaan tekisi, jos ei pelottaisi? Lupaukset ensi vuodelle ovat vasta hahmottumassa, mutta sitä ennen on hyvä kerrata vähän tätä vuotta.

Näitä asioita lupasin vuosi sitten ja näin hyvin (tai huonosti) ne pidin:

1. Joogaa enemmän

En todellakaan joogannut enempää. Vielä viime syksynä nimittäin joogasin kaksi kerta viikossa, nyt vain silloin tällöin. Vuoden aikana käytin kuukauden verran Yoogaiaa, kesällä kävin päivän mittaisessa joogaretriitissä ja aina silloin tällöin olen hyödyntänyt kuntosalin tai Youtuben tarjontaa. Aika vähän siis. Jollakin jännällä tavalla kuitenkin kaipaan aurinkotervehdyksiä ja muita outoja asentoja, hengitykseen keskittymistä ja joogan jälkeistä rauhallista oloa. Eli täytyy siis toivoa, että ensi vuonna ihan oikeasti joogaan enemmän.

2. Osta vähemmän, mutta parempaa

En ihan tarkkaan osaa selittää mitä, mutta jotakin on tapahtunut – ainakin korvien välissä. Ehkä syynä ovat olleet sellaiset kirjat kuin KonMari ja Hyvän mielen vaatekaappi tai sitten vain erinäiset haaveet minimalistisesta elämästä. Mene ja tiedä, mutta ajatusmaailma on ihan toinen kuin vuosi sitten, ehkä myös kulutustottumukset.

muotibloggaaja reetta vahanen filippa k neule villahattu 4neuletakki 4puf uhana3. Elvytä juoksuharrastus

Mikä ihmeen päähänpisto tämä on oikein ollut? Kaikki muut lupaukset tekevät edes jotenkin järkeä, mutta tällaista en edes muistanut. Vuoden mittaan on kyllä tullut juostua rappusia useampiakin kertoja, mutta sellaisia oikein kunnon juoksulenkkejä olen tehnyt aika tarkkaan kolme. Ja tajunnut, ettei juokseminen vain ole mun juttu. Se on ihanaa silloin, kun siltä tuntuu, mutta kuten näkyy, siltä tuntuu noin kolme kertaa vuodessa. Enää ei siis ole edes sellainen olo, että koko harrastusta tarvitsisi elvyttää. Jos tekee mieli juosta, niin sitten juoksee, mutta ei väkisin.

4. Opettele säästämään

Olen opetellut, ehkä onnistunutkin.

Bikinis & a straw hatKaupustelija PietarissaSan Sebastian marina5. Matkustele, paljon.

Vuoden aikana kävin muun muassa Kööpenhaminassa, Tukholmassa, Gdanskissa, Göteborgissa, San Sebastianissa, Madridissa sekä Pietarissa. Kesään mahtui myös pienimuotoinen road trip ihan täällä kotimaassa. Kaiken kaikkiaan voisi siis varmaan sanoa, että tämä lupaus on lunastettu ihan enemmän kuin hyvin? Ehkä ensi vuodelle voisin luvata matkustelevani vähemmän, mutta tarkemmin valittuihin kohteisiin. Juuri nyt haaveissa siintävät Georgia, Portugali ja Lofootit.

Göteborg 1johanna basford enchanted forest diane von fustenberg the woman i wanted to be lonelyplanet discover spainPostikortti 16. Lue niin paljon kuin pystyt

En ihan päässyt samoihin ”kirja viikossa” -lukemiin kuin joskus ala- ja yläasteella, mutta taisin silti lukea ihan hiukkasen enemmän kuin edellisenä vuonna. Jos oikein laskin, tuli saldoksi yhteensä kahdeksan kirjaa, mutta toivon, että laskin väärin, sillä kahdeksen kuulostaa hälyyttävän pieneltä määrältä. Parhaiten mieleen painui Ayaan Hirsi Alin Pakomatkalla, eniten inspiroi Diane von Fustrenbergin The Woman I Wanted to Be ja sitten oli vielä Thrive – Finding Happiness the Blue Zones Way, jota olen siteerannut noin sataan kertaan vuoden varrella. Juuri nyt työn alla on Ildefonso Falconesin Fatiman käsi, taustatutkimuksena tulevalle Espanjan-matkalle.

Teitkö uudenvuodenlupauksia? Entä miten hyvin ne pitivät?

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *