San Sebastian marinaTiedättekö ne kaupungit, jotka lupaa kysymättä vievät jalat alta ja jättävät lähtemättömän vaikutuksen? Minulle on aiemmin käynyt niin vain Pariisin kanssa, mutta nyt taisi käydä samoin myös San Sebastianin suhteen. Siinä se oli Biskajanlahden rannalla täydellisenä pienenä paratiisina pintxos-baariensa, jalokiven värisen meren ja tyynen tunnelmansa kanssa. Se otti vastaan lämpöisenä ja lumoavana. Siihen vain ihastui.

San Sebastian, Burgos, Bilbao ja Madrid

Matkalta palasimme eilen jalat kipeinä, kameran muistikortti täynnä ja mieli levollisena. Viikon aikana ehdimme kokea syvää ihastusta aiheuttaneen San Sebastianin lisäksi vähän Burgosia, Bilbaota ja muutamaan pienempää Baskimaan kylää, sekä puolentoista päivän verran myös Madridia. Kilometrejä vuokra-autoon kertyi 1300 ja jaloille monia kymmeniä. Päivisin vierailimme niin museoissa, luonnonpuistoissa kuin rannallakin. Iltaisin söimme mahat täyteen pintxoksia samalla kun maistelimme paikallista valkoviiniä Txakolia tai Riojan punaviinejä.

Herkullista ruokaa ja kuvankauniita maisemia

Kotiin oli ihana palata, mutta en voi väittää, etteikö kuvien läpikäyminen tänään olisi jo aiheuttanut pientä haikeutta. San Sebastian oli kaikkea sitä, mitä toivoinkin ja samalla myös niin paljon enemmän. Siitä huolimatta, että olimme kuulleet siitä vain ylistäviä sanoja ja suunnitelleet matkaa montaa kuukautta, meille kummallekin (tai ainakin minulle) tuli yllätyksenä, kuinka ihana jokin kaupunki oikeastaan voi olla. Enkä osaa edes selittää, mikä San Sebastianista teki niin lumoavan – ehkä ruoka, ehkä ihmiset, ehkä rauhallinen tunnelma – mutta lumoava se jokatapauksessa oli.

San Sebastian Playa de la ConchaSan Sebastian 2San Sebastian marinaSan Sebastian pintxos barsSan Sebastian Zurriola Beach

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Lumoava San Sebastian ”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *