kaulakoru2
Yksi uudenvuodenlupauksistani oli ostaa vähemmän, mutta parempaa. Jos jotain hankin, sen tulee olla merkityksellistä, tarpeellista tai ihan erityisen ihanaa. Kuvan kaulakoru on ostettu tämän vuoden puolella ja yksinkertaisuudessaan yksi kauneimmista koruistani.

Pitkään jatkuneen statement-koru-vaiheen jälkeen olen huomannut käyttäväni hyvin vähän koruja, jos ollenkaan. Toisinaan saatan pitää pienenpientä kultaista sydäntä kaulassa tai lähes huomaamatonta ohutta sormusta sormessa. Minimalismi näyttää hiipineen samaan aikaan kodin sisustuksen lisäksi pukeutumiseen. Yksinkertainen tuntuu kauniilta.

Olin haikaillut aitohopeista kolikkomaista kaulakorua viime syksystä asti näkemättä kuitenkaan kovin paljon vaivaa sopivan mallin etsimiseen – kunnes juuri ennen Kööpenhaminan matkaa törmäsin tanskalaisen Jane Kønigin yksinkertaisiin kaulakoruihin. Sattuipa sopivasti, ajattelin, ja päätin vierailla jossakin Kööpenhaminan useammasta liikkeestä, mikäli sellainen sattuisi vastaan. No sattuihan sellainen.

Lovetag-koruissa on mahdollista valita kolmesta eri koosta, monesta eri metallista, kolmesta ketjun pituudesta sekä lähes kaikista kirjaimista ja numeroista. Aika paljon valinnanvaraa, varsinkin kun jokainen vaihtoehdoista näyttää hyvältä. Onneksi liikkeen myyjät olivat palvelualttiina ja kiikuttivat kiltisti eri vaihtoehdot näytille, vaikka liike oli tupaten täynnä väkeä.

Kaikista mahdollisista vaihtoehdoista päädyin lopulta patinoituun hopeiseen V-kirjaimeen lyhyimmällä ketjulla, ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen, vaikka voisin ottaa tämän kaveriksi vielä toisenkin kolikon vähän pidemmällä ketjulla.

Kirjaimen valitseminen ei ollut täysin yksiselitteistä. Fiilistelen kaunista typografiaa, kuten jokainen itseään kunnioittava graafikko ja pidän muodoiltaan symmetrisistä kirjaimista, kuten A:sta, M:stä ja O:sta. Olisi kuitenkin tylsää valita jokin kirjain vain siksi, että se sattuu olemaan omasta mielestä kaunis.

Lopullinen valintani oli V-kirjain. Se on kauniin symmetrinen, mutta merkitsee minulle myös voimaa ja vahvuutta – piirteitä, joita kaipaan itselleni aika ajoin vähän enemmän. Kaulakoru muistuttaa olemaan vahva silloinkin, kun voimia ei tunnu olevan.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *