Lohi-cevicheLohi-ceviche on mahdollisesti kesän helpoin ja raikkain ruoka. Se valmistuu vähän kuin ohimennen ja maistuu kirpeän raikkaalta niin salaatin päällä kuin uusien perunoiden kaverina. Me olimme juhannuksena varanneet mukaan reilusti kalaa, ja tarkoitus oli sekä graavata, grillata että paistaa sitä, mutta jäipä kirjolohesta sopiva palanen myös cevichen valmistamiseen. Tätä tulee harvoin tehtyä kotona, mutta kun juhannuksena sekä ruokaa että ihan kalaakin oli enemmän kuin riittävästi, oli varsin sopiva hetki tehdä pieni annos pöytään.

Koska lohi-ceviche ei ollut vielä ruokakaupassa mielessä, muodostui resepti vähän sen mukaan, mitä sattui löytymään. Onneksi lähes kaikki ainekset loistavaan cevicheen oli kuin huomaamatta ostettu, eikä valmistuksessa ei tarvinnut turhaan soveltaa.

Ceviche valmistetaan monesti limemehuun, mutta itse pidän huomattavasti enemmän sitruunan mausta, sillä se ei muistuta mojitoista ja caipirinhoista yhtä paljon kuin lime. Käytän myös mieluummin kirjolohta kuin vaaleita kaloja, mutta ei siika-cevichekään huonoa ole!

Erityisen hauskaa tämän valmistamisessa on, että tuntuu vähän taikatempuilta tai kemiantunnilta, kun sitruunamehussa lilluva lohi muuttuu huomaamatta raa’asta kypsäksi. On aina yhtä jännittävää kurkata jääkaapissa nököttävän kulhon sisään ja katsoa, miten lohen väri ja koostumus alkavat muuttua.

Lohi-ceviche / näitä tarvitset:
  • Kotimaista kirjolohta
  • Sitruunaa
  • Oliiviöljyä
  • Tuoretta chiliä
  • Keväsipulia
  • Ruohosipulia
  • Suolaa

Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Purista päälle sitruunamehua niin paljon, että palat uivat siinä. Lisää hyvänmakuista oliiviöljyä ja makusi mukaan chiliä, kevät- ja ruohosipulia sekä suolaa. Sekoita ja vie jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi. Nauti esimerkiksi salaattiannoksen päällä tai tacon välissä! Cevichen yhdistäminen avokadoon on myös superhyvä idea.

Lohi-ceviche

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *