Olen huomannut tuijottelevani usein maahan tai puhelimen näyttöön kävellessäni jonnekin. Paitsi aurinkoisina päivinä. Niinä päivinä nostan katseeni taivaalle ja siristelen oranssina hehkuvan auringon paisteessa. Samalla huomaan paremmin, mitä ympärilläni on ja tapahtuu. Huomaan talojen värit, taivaalla lentävät linnut, vastaantulijoiden ilmeet.

uusi 4uusi 2Monesti kuitenkin uppoudun ajatuksiini ja unohdan tarkastella kaikkea, mitä nyt vain voisi tarkastella.

Ai miksi pitäisi tarkastella? Koska siitä tulee hyvä mieli, kun ihmettelee lapsen tavoin kaikenlaista tuomitsematta mitään. Se auttaa myös olemaan paremmin läsnä hetkessä.

uusi 1Toinen uudenvuodenlupauksistani oli opetella meditoimaan. Ja samalla, kun olen opetellut meditoimaan, olen myös koittanut olla paremmin läsnä arjessa – kaikissa tilanteissa.

Olen opetellut katsomaan, miltä mikäkin näyttää ja kuuntelemaan, mitä vastapuoli oikeasti haluaa sanoa. Lakata pohtimasta tulevaisuutta koko ajan. Stressaavissa tilanteissa pysähtyä ja hengittää, kuunnella, mitä pään sisällä oikeastaan tapahtuu. Kyseenalaistaa tuntemuksiani ja ajatuksiani. Olla avoimempi ja vastaanottavaisempi.

uusi 3Älkää nyt vain luulko, että olisin jotenkin valaistunut tai aiempaa seesteisempi. Ehei, kunhan tässä vasta opettelen. Edelleenkin uppouduin monesti ajattelemaan tulevaisuutta, murehtimaan aikatauluja ja pähkäilemään asioita, joilla ei ole mitään merkitystä oikeasti. Vähitellen kuitenkin.

Neuletakki – Object
Pipo – Alina Piu
Pellavapeita – Esprit
Laukku – Selected Femme
Nilkkurit – Bianco

Kuvat – Siiri Saarela

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *