syksy 4
Tänne päin on tullut kysymyksiä sekä Nikinitan että ystäväni Marian puolesta. Päätin yhdistää ne ja tehdä yhden ison kysymys & vastaus -postauksen, joten tässäpä olisi!

Sulje silmäsi, mikä asia tulee ensin mieleen?

Ruoka, tietenkin. Ei vaan, juuri nyt näen edessäni Nevski Prospektin, jota pitkin pääsen astelemaan jo parin päivän päästä!

Mikä meikkituote on luottotuotteesi, jota ilman et selviäisi?

Kulmaväri, ihan ehdottomasti! Ilman sitä tunnen oloni ilmeettömäksi.

Mikä on paras ruokakokemuksesi?

Paras ruokakokemukseni on tältä kesältä, kun toukokuussa avioitunut ystäväni vei minut keskelle kauneinta Varsinais-Suomea Kustavin Kipinään nauttimaan pop up ravintolaan saapuneen virolaiskeittömestarin luomuksista. En pysty edes valitsemaan yhtä ruokaa, sillä jokainen illan annoksista oli aivan huikea ja kokonaisuus kerrassaan upea!

Mikä on mielestäsi paras app (puhelimessa tai padissa tms.)?

Juuri nyt olen aivan koukussa Snapchatiin, mutta suosikkini on silti Coin Flip. Kolikkoa heittävä sovellus auttaa valitsemaan kahden yhtä hyvän vaihtoehdon väliltä, kun itse ei vain pysty päättämään. Tämän avulla on päädytty esimerkiksi juhlimaan uuttavuotta Kalmarin linnaan!

syksy 1Mikä kahvi on ylitse muiden?

Turun kahvipaahtimon, tietenkin!

Mikä on salainen kykysi?

Ei kovin salainen mutta sitäkin tärkeämpi kyky on innostua uusista asioista ja saada monesti muutkin innostumaan.

Mikä saa sinut hymyilemään?

Juuri nyt pehmoiset trikoolakanat, aikaiset aamulenkit auringon sarastaessa, ranskan opiskelu ja tanssitunnit, illanvietto ystävien kanssa, proteiinipannarit aamujen piristyksenä, värityskirja sekä aika usein myös poikaystävä.

Jos olisit jonkun elokuvan henkilö, kuka olisit?

Katson tosi paljon leffoja, mutta kun kysytään tällaista, ei tule yksikään mieleen. Ehkä voisin vastata Céline elokuvasta Rakkauta ennen auringonlaskua (ja auringonnousua ja keskiyötä). Sellainen paljon puhuva toivoton idealisti, joka rakastaa hyvää kahvia ja maukasta ruokaa, puhuu paljon ja on luonteeltaan myös ihan pikkuisen ärsyttävä.

Missä asuisit, jos voisit asua missä vain maailmassa (hypoteettisesti työ, raha tms. ei estäisi)?

On niin monta hyvää vaihtoehtoa, etten osaisi päättää ja siitäkin huolimatta saattaisin ennen pitkää päätyä Suomeen, sillä onhan täällä aika hyvä olla. Juuri nyt kiinnostaisi kuitenkin Göteborg, Bretagnen alue Ranskassa tai vaikkapa oma bungalow Balilta.

Tahtosin lukea aivan mahtavan kirjan – mitä suosittelisit?

Riippuu vähän, mitä kirjalta hakee, mutta Lena Dunhamin Sellainen tyttö saa ainakin nauramaan oikein kunnolla.

syksy 3

Kuinka helppoa on löytää aiheet blogijuttuihin?

Riippuu päivästä ja mielialasta – joskus sanottavaa on paljon, joskus ei ollenkaan.

Jäätkö kirjoittelemaan iltamyöhään vaikka pitäisi olla jo unilla?

Olen aika tarkka yöunistani. Jos ajatukset alkavat kuitenkin harhailla illalla, on parempi kirjoittaa ne ylös kuin pyöritellä päässä, sillä silloin ei ainakaan saa unta!

Mikä on paras vuorokaudenaika blogitekstien kirjoittamiselle?

Viikonloppuisin aamupalan ja kahvin jälkeen. Tai Hemingway-henkisesti viinilasillisen parissa illalla.

Elokuva, jonka katsoit viimeksi?

A Man from U.N.C.L.E.

Musiikkikappale, joka koskettaa?

xx – Angels

syksy 5

Toive, jonka ajattelit toteuttaa lähitulevaisuudessa?

Juuri nyt toivon, että Allegro kulkee perjantaina Pietarista Helsinkiin. Tai että tarkempi tieto edes tulisi mahdollisimman pian, niin voisi alkaa miettiä muita vaihtoehtoja. Vähän pidemmän lähitulevaisuuden tavoite on oma yritys (ainakin tähän töiden rinnalle)!

Mikä on blogisi tavoite?

Tätä olen miettinyt paljonkin viime aikoina! Haluaisin innostaa ja saada hymyn lukijan huulille!

Oletko kirjoittanut muutakin kuin blogitekstejä?

Työskentelen copywriterina eli kirjoitan siis päivittäin. Töissä kirjoittaminen eroaa kuitenkin aika paljon blogiteksteistä, mikä tuo mukavasti tasapainoa näiden kahden välille. Haaveilen myös kirjoittavani vielä joskus oman kirjan!

Lempisoittimesi?

Poikaystävältä joululahjaksi saatu bluetooth-kaiutin, joka soittaa kaikkia niitä soittimia, joista en itse ymmärrä hölkäsen pöläystä.

Onko sinulla lemmikkiä? Jos, niin mikä? Tai haluatko lemmikin tulevaisuudessa?

Minulla ei ole lemmikkiä, mutta vanhemmillani on 15-vuotias kissavanhus, joka on ollut iso osa myös omaa elämääni. Aika usein haaveilemme poikaystävän kanssa kahdesta kissasta, mutta niiden hankkiminen on hyvin epävarmaa allergioideni takia.

Kuvat – Tiia Leppäkoski

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.