Mortteli kivestäJokaisella itseään kunnioittavalla foodiella pitäisi ehdottomasti olla kunnon mortteli, vaan eipä sellaista ole tässä taloudessa paljon näkynyt.

Ennen Göteborgin reissua. Siellä loman alkamisesta ja ystävän seurasta onnellisena kauppoja kierrellessä se sitten sattui löytymään, mikä onkin ihan selkeästi todiste siitä, että ne asiat, joita tarvitsee, löytyvät juuri silloin, kun fiilis on muutenkin hyvä.


Pyrin ostamaan tarvitsemani vasta sitten, kun vastaan tulee juuri sellainen, jonka oikeasti haluan. En kaipaa kotiini mitään ”ihan kiva” -esineitä tai korvikkeita. Siispä odotan, kiertelen ja katselen niin kauan, että sopiva löytyy. Jos etsimällä etsisin, en takuulla löytäisi. Sen sijaan rauhassa odotellessa sopiva esine tulee ennen pitkää vastaan – yleensä silloin, kun sitä ei edes osaisi odottaa.

Vihreä marmorimortteliSitä voisi myös kuvitella, ettei moiselle kapistukselle olisi ihan hirvittävästi käyttöä, mutta asia on ihan toisin. Morttelilla jauhaa kokonaiset pippurit ja etenkin isot merisuolakiteet juuri sopivan hienoksi rouheeksi. Ja saapa sillä valkosipulista, chilistä ja tuoreista yrteistäkin kaivettua mehukkaita makuja esille.

Ja onhan tämä mortteli paitsi kätevä myös ihan vietävän kaunis pilkkujensa kanssa. Laitoin oikein esille, enkä kaapin perälle, kuten olen tehnyt monelle muulle keittiötarpeelle.

Vihreä marmorimortteli

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *