Täysikuu ja joogaEn tiedä kuuhulluudesta, mutta tällä viikolla on täysikuu ja sen kyllä huomaa.

Olo on väsynyt, keho tuntuu painavalta, sydän hakkaa kovemmin ja hengitys kulkee raskaasti. Tekee mieli käpertyä sohvan nurkkaan ja uppoutua Donna Tarttiin.

Katukauppaa BudapestissaTäysikuu, kuuhulluus ja jaksaminenYritin mennä salille, mutta eihän siitä mitään tullut. Sydän hakkasi vain entistä kovempaa ja kyykyt olivat normaaliakin raskaampia. Sitten päätin keskittyä rauhalliseen yin-joogaan, joka tuntui sekin tavallista rankemmalta, mutta paremmalta ratkaisulta ainakin kuin kuntosali.

Viime syksyllä työpaikan joogatunneilla opin sen, että täydenkuun aikaan tehdään kevyempi harjoitus, koska keho tuntuu erilaiselta. Pitkiä venytyksiä ja rauhalliseen tahtiin. En ollut edes tajunnut ajatella, että kuun vaiheet voisivat vaikuttaa omaan kehoon, mutta niin se taitaa olla. Olen nimittäin huomannut, että lähes joka kerta, kun olo on tällainen – eikä syy ole huonoissa yöunissa – on täysikuun aika.

Ovi BudapestissaTuntuu hölynpölyltä, mutta vaikuttaahan kuu valtameriinkin – miksei siis ihmisiinkin.

Siispä vetäydyn nyt kuoreeni ja annan täysikuun kiertää ohi. Ehkä sitten jaksaa taas paremmin siellä salillakin. Nyt kuitenkin koitan olla armollinen itselleni ja vaatimatta liikoja, antaa kehon levätä.

Ehkä syödä vähän maitokahvijäätelöä.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *