Hyviä puolia siinä, että saa auton lainaan viikonlopuksi: voi lähteä paikkoihin, joihin ei muuten tule lähdettyä. Kuten vaikkapa Kurjenrahkan kansallispuistoon patikoimaan.

Kurjenrahka Savojärven kierrosKurjenrahkan kierrosEnsimmäisen ajatus oli valita Töykkälän kierros, mutta se kariutui varsin nopeasti lahoamispisteessä olevien pitkospuiden takia. Siispä palasimme muutaman kuusenmitan takaisin ja valitsimme uuden suunnan, tuon punaisen, tietämättä ihan mihin päätyisimme. Loistoidea, eikä ole varmaan vaikea arvata, miten kävi? No niinpä niin, taisimme tavallaan eksyä. Tai ei nyt varsinaisesti eksyä, sillä koko ajan jatkoimme merkkien osoittamaan suuntaan. Ei vain ollut aavistustakaan, kuinka pitkä reitti on kyseessä.

Kurjenrahka patikointiKurjenrahka 2Kurjenrahka TöykkäläKurjenrahkaJossakin vaiheessa alkoi epäilyttää, ettei pitkospuiden ja kuusien keskeltä päästäisi samana päivänä pois. Varsinkin siinä vaiheessa, kun auringonpaiste muuttui lumisateeksi, ehti hymy hiukan hyytyä. Mutta heh, eihän se nyt niin pitkä ollut, juuri sopiva sunnuntaikävely oikeastaan. Ja hyvää vaihtelua Halistenkoskelle sekä jokivarrelle.

Savojärven kierros 2Maisemat Kurjenrahkalla ovat juuri sellaiset, joita kaupungissa asuva voi vain ihailla: kuusimetsää, koivikkoa, suota, kanervia, pitkospuita ja järvi. Ei kerrostaloja, asfalttia, suojateitä, autoja, kauppoja, ravintoloita, ihmismassaa. Sen sijaan hiljaisuutta ja erilaista katseltavaa. Maalta kaupunkiin muuttaneelle tavallaan aika kotoisaa.

Tänne pitää tulla useamminkin, tokaisin ennen kuin lumisade alkoi. Edelleen olen samaa mieltä, vaikka pahoin pelkään, että unohdan.

Helene 3Kurjenrahka vaellus 1Seuraavaa kertaa varten muistutukseksi: pakkaa reppuun kaakaota ja kasvispiirakoita.

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *