Luumupuun kukkia 1
Kun ystävä menee naimisiin, se tuntuu sydämen pohjassa ja saattaa saada itkemään, vaikkei olisi ollenkaan herkistelevää tyyppiä. Minä olin hääpäivänä sellaisessa adrenaliini- ja stressipöllyssä kaason pestistäni johtuen, ettei tunteista ollut tietoakaan, mutta sen sijaan herkistelin jo reilua viikkoa aiemmin harjoituksissa. Siinä kun se rakas ystävä käveli käytävää pitkin kohti alttaria ja urut soivat, oli hiukan vaikeaa pitää silmiä kuivana. Minun tai kenenkään muunkaan.

Ei ollut helppoa Maijallakaan. Viimeistään akustisena soitetun häävalssin aikana oli pakko kaivaa laukusta juhlaan sopivat nenäliinat ja kuivata kostuneet silmät samalla, kun hymyili suu korvissa. Loppuillasta Maija nappasi vielä morsiuskimpun ja hänen poikaystävänsä sukkanauhan!

kun ystava menee naimisiin 5
kun ystava menee naimisiin 2kun ystava menee naimisiin 3Olen kerran aiemminkin toiminut kaasona. Vaikka silloin kyseessä oli aivan yhtä rakas ystävä, eivät häät saaneet yhtä herkäksi kuin tällä kertaa. Saattaa johtua siitä, että viikonloppuna naimisiin meni ystävä, joka on ollut osa elämääni yli kymmenen vuoden ajan. Se ystävä, jonka kanssa on monien oikopolkujen ja harhareittien kautta kasvettu aikuisiksi ja muututtu meiksi. Käyty rippikoulu ja kirjoitettu ylioppilaaksi; kapinoitu, koska oltiin nuoria ja viime vuosina juotu monta lasia punaviiniä.

Ensimmäisellä kerralla kyseessä oli ystävä, joka tuli elämääni opiskeluaikoina ja ehkä juuri siksi häät eivät herkistäneet samalla tavalla. Olin kyllä silloinkin älyttömän onnellinen, mutta eri tavalla kuin tällä kertaa. Niitä häitä oli osannut odottaa ja ne tuntuivat kovin luonnollisilta. Eivät nämä viikonloppuisetkaan häät nyt ihan yllätyksenä tulleet, mutta omat tunteet ehkä tulivatkin. Onhan siinä nyt paljon enemmän sulateltavaa, että se ystävä, jonka kanssa on vedetty shotteja abiristeilyllä, meneekin yhtäkkiä naimisiin.  Se saattaa saada jopa vannoutuneimman ikisinkun pohtimaan omaa elämäänsä.

Ensi vuonna luvassa on vielä kahdet häät, joista toiset ovat pikkusiskoni. Nähtäväksi jää, minkälaisia tunteita ne sitten herättävät. Ainakin onnea, niin paljon onnea.

reetta juhlissa 1

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *