Samalla kun aloitin (some-)loman, vapautin aikaa kaikelle muulle. Ja koska on kesä, voi vihdoin tehdä kaikkia niitä asioita, joista talvella vain haikailee. Ja onneksi Turku on juuri nyt täynnä nähtävää ja koettavaa!

Museot ja taidenäyttelyt

Hitaan taiteen istunto Aboa Vetus & Ars Novassa

Saimme Varpubloggaajien kanssa kutsun jokin aika sitten kokemaan taidetta Aboa Vetus & Ars Novassa Visual Thinking Strategy -tyylillä. Ihastuin kokemukseen niin kovin, että aion osallistua uudestaankin. Ja vastaavia taide-elämyksiä saa muuten varata muutenkin. Aika hauska idea vaikkapa polttareihin tai kaveriporukalle, joka tykkää taiteesta. Lue lisää Hitaan taiteen istunnosta museon sivuilta.

Robert Doisneaun mustavalkokuvia Turun Taidemuseossa

Mustavalkoisia valokuvia Pariisista? Kyllä kiitos. Onneksi on museokortti ja Robert Doisneaun valokuvia voi käydä ihailemassa vaikka joka päivä.

Jacob Hashimoto Wäinö Aaltosen museossa

Tällaiset taidenäyttelyt ovat syy siihen, miksi ylipäätään rakastan taidetta – oivaltavia teoksia, jotka pitää kokea, ei vain nähdä. Hashimoton näyttelystä voit lukea lisää WAMin sivuilta.

Behind the Scenes -näyttely elokuvafriikeille Logomossa

Kävin viime viikolla Behind the Scenes -näyttelyn bloggaajaillassa, jossa pääsin tutustumaan  Tom of Finland elokuvan käsikirjoitukseen, puvustukseen ja lavastukseen sekä Suomi-filmin historiaan. Ihana näyttely elokuvia rakastaville!

Turun uudet ravintolat ja kahvilat

Juuri nyt kiinnostavat Nerån pitsat ja Kembuz Cafén raakakakut, salaatit, vihermehut ja smoothiebowlit. Jälkimmäisessä kävin jo lounaalla ja ihastuin niin kovin kesäsalaattiin, vitriinin valikoimaan ja välittömään palveluun, että ajattelin vierailla niin usein kuin vain mahdollista.

Lisäksi haaveilen jonakin aamuna pyöräileväni heti herättyäni Taikinajuureen hakemaan tuoretta leipää ja jonakin toisena iltana viettäväni aikaa auringonlaskuun asti Kakolan ruusun rouhealla sisäpihalla.

Ulkoilua ja muuta mukavaa

Museoiden ja ravintoloiden lisäksi haluan…

Uida aamuisin taivasalla Samppalinnan remontoidussa maauimalassa.

Lainata Låna-veneen ja tiirailla Turkua Aurajoen tuntumasta.

Suppailla Saaronniemessä.

Syödä mahan täyteen Kauppatorilta ostettuja mansikoita, mustikoita, avomaankurkkuja, hedelmiä ja tomaatteja.

Lähteä veneretkelle Aurajoen rannasta Seilin saarelle.

Istua yksillä Nooan kattoterassilla.

Jos sulla on mielessä joitain huippusuunnitelmia kesälomaksi, jaa ihmeessä ne kommenttiboksissa!

Posted by:Reetta V.

Kauniissa Suomen Turussa asuva pöytälaatikkorunoilija, intohimoinen valokuvaaja ja markkinointiviestinnän ammattilainen, joka rakastaa hyvää ruokaa, pehmeää kahvia, värikkäitä matkoja, joogaamista sekä unelmien tavoittelemista.

2 thoughts on “ Kulttuuria ja kesätekemistä Turussa ”

  1. Kiitos vinkeistä! :) Mä kävin pitkästä aikaa Turussa viime toukokuussa ja sehän on ihan mahtava kaupunki. Meillä on ajatuksissa muuttaa uusiin maisemiin tässä parin vuoden sisään ja läheisistä suurin osa asuu Tampereella, mutta mä haikailisin merellisiin maisemiin – Turkuun tai Porvooseen. Harmi juttu, että muut ei suostu muuttamaan :D.

    Lisäksi Turussa on jostain syystä asuminen paljon halvempaa kuin muissa isommissa kaupungeissa. Sieltä saa paljon enemmän paljon pienemmällä rahalla!

    1. Siis joo Turussa on tosiaan melkoisen edulliset asunnot moneen muuhun kaupunkiin verrattuna. Täälläkin tosin hinnat nousee kovaa vauhtia koko ajan. :) Tamperekin on kyllä symppis! Turku ei oo ehkä aina ollut yhtä kiva, mutta nykyään täällä on tosi kiva meininki ja koko ajan tapahtuu jotakin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *